Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
General Electric

Rezultati poslovanja GE bolji od očekivanja analitičara

general electric
16.04.2010.
u 16:02

Neto dobit GE, koja se pripisuje imateljima redovnih dionica u odnosu na isto lanjsko razdoblje pala je 32 posto, na 1,87 milijardi dolara ili na 17 centi po dionici.

Najveći američki konglomerat General Electric ostvario je veći kvartalni profit od očekivanja analitičara pa je tako neto dobit GE, koja se pripisuje imateljima redovnih dionica u odnosu na isto lanjsko razdoblje pala 32 posto, na 1,87 milijardi dolara ili na 17 centi po dionici. Profit od tekućeg poslovanja iznosio je 21 cent po dionici što je za pet centi više od očekivanja analitičara koje je anketirao Reuters. Kvartalni prihodi GE-a spustili su se pet posto, na 36,6 milijardi dolara, dok su analitičari očekivali prihode od 37,1 milijardu dolara.

Narudžbe američke kompanije u prva su se tri mjeseca ove godine spustile osam posto, na 17,1 milijardu dolara. Iz General Electrica su naglasili da su iznimno dobre rezultate ostvarili odjeli za proizvodnju medicinske i opreme koja se koristi u naftnoj industriji. Također, poručili su da njihovo financijsko krilo GE Money bilježi sve bolje rezultate.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije