Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvješće

Revizori upozoravaju na neizvjesnost poslovanja Metroneta

Željko Lukač, predsjednik uprave Metroneta
Arhiva VL
26.05.2010.
u 08:00

O Metronet telekomunikacijama jučer su se na Zagrebačkoj burzi izjasnili revizori.

O Metronet telekomunikacijama jučer su se na Zagrebačkoj burzi izjasnili revizori.

Konkretno, u revizorskom izvješću PriceWaterhouseCoopersa dioničarima Metroneta koje se odnosi na prošlu godinu posebnu su pozornost posvetili nastavku poslovanja tvrtke, odnosno rizicima likvidnosti i opstanka. Tako su u uglednoj revizorskoj kući zaključili da 2009. godine akumulirani gubici grupe iznose 357 milijuna kuna te da kratkoročne obveze premašuju kratkotrajnu imovinu za 120 milijuna kuna (2008. 305 milijuna kuna).

Projekcije novčanog toka za 2010. godinu upozoravaju na to da će biti potrebna dodatna sredstva za financiranjem kapitalnih ulaganja i obrtnog kapitala. Uprava planira osigurati navedena sredstva novim zaduživanjem i refinanciranjem tekućega duga te vjeruje u podršku vlasnika s obzirom na dugoročnu strategiju ulaganja. Uprava Metroneta smatra da izneseni čimbenici svode rizik likvidnosti i neizvjesnost na minimalnu razinu, no upravo spram tih činjenica u zaključku PriceWaterhouseCoopersa stoji:

“Navedene okolnosti kao i ostala pitanja koja su opisana u bilješkama upozoravaju na postojanje znatne neizvjesnosti, koja može izazvati sumnju u mogućnost nastavka daljnjeg poslovanja grupe i društva.”

U načelu, revizor inače nije imao veće primjedbe na izvješće Metroneta.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar florenz
florenz
08:43 26.05.2010.

Ima jedna narodna : Vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu ... Po meni, onoga časa kad se utvrdi da dugovi prelaze imovinu firme - treba je zatvoriti a nastalu štetu pokriti zapljenom imovine vlasnika, aa ako nije dovoljna i članova nadzornih odbora i to bez ikakve menađerske odštete jer su poslovali loše. Ujedno bi se takvim \"menađerima i nadzornjacima trebalo sudski oduzeti pravo da bave takvim poslovima. To bi bilo pravno djelovanje pravne države!

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
21:28 06.02.2011.

florenz@ Ne možeš zatvoriti firmu koja ipak posluje tj.ima uložen kapital.Može je samo neko drugi preuzeti uz kapitalno ulaganje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije