Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Razmišljamo o promjeni, ali se teško na to odlučujemo

'16.02.2011., Zagreb - U Hrvatskoj je broj nezaposlenih presao 330 000.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
10.12.2012.
u 12:00

Čak 37% ispitanika pristalo bi na manju plaću da im se omogući profesionalni razvoj, a 27% prihvatilo bi manje plaćeno radno mjesto ako bi ono bilo sigurnije

Trenutačno zaposleni, njih više od 63 posto, svakodnevno razmišljaju o promjeni radnog mjesta, njih 30% povremeno razmišlja o promjeni, a samo pet posto ispitanika ne bi mijenjalo radno mjesto.

Pokazalo je to istraživanje koje je provela tvrtka Jurković savjetovanje u suradnji s portalom Posao.hr na temu spremnosti na promjenu radnog mjesta. Istraživanje je pokazalo da, iako više od 40% ispitanika razmišlja o prelasku u novu tvrtku, najviše zbog loše radne atmosfere na sadašnjem radnom mjestu, samo ih se pet posto odlučuje po tom kriteriju prihvatiti novo zaposlenje.

Više bi se od 60% ispitanika odlučilo za promjenu ako bi im se ponudila bolja plaća. Zanimljiv segment istraživanja odnosi se na ostale razloge promjene radnog mjesta (17% želi promijeniti posao zbog nedostatka izazova na radnom mjestu, 12% zato što im je smanjena plaća, 9% zato što tvrtka nema jasnu viziju te osam posto zato što im se postavljaju nerealni ciljevi i zbog pritiska na radnom mjestu). Znakovit je podatak kako bi 37% ispitanika pristalo na manju plaću da im se omogući profesionalni razvoj, a čak 27% ispitanika prihvatilo bi manje plaćeno radno mjesto ako bi ono bilo sigurnije.

Oko 4% ispitanika smatra da bi radna mjesta trebalo mijenjati svakih pet do deset godina ili čim dođe do zasićenja (40% ispitanika.)

Zanimljiv je pokazatelj da se anketi odazvalo 61% žena prema 39% muškaraca te podatak da promjena radnog mjesta najviše zanima kandidate s visokom stručnom spremom (50,1%) i magisterijem, odnosno doktoratom (10,2%).

Najviše zabrinjava podatak da bi se više od polovice ispitanika preselilo iz Hrvatske ako bi im se negdje u inozemstvu ponudilo bolje plaćeno radno mjesto.

Komentara 2

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
14:06 10.12.2012.

Ja sam se odlućio za promjenu 2007g u 46 godini života,,, otišao sam u Mirovinu . Hvala Bogu i dr.D.Rubali, danas uživam i ne brinem za budućnost. Vaš HDZovac

Avatar onoffon
onoffon
08:52 12.12.2012.

Ja sam se odlućio za promjenu 2007g u 46 godini života,,, otišao sam u Mirovinu . Hvala Bogu i dr.D.Rubali, danas uživam i ne brinem za budućnost. Vaš SDPovac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije