Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preliminarni podaci

Prihodi proračuna u siječnju porasli 4,8 posto, rashodi pali

zdravko marić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
12.04.2016.
u 10:00

Pritom su ukupni porezni prihodi dosegnuli 4,95 milijardi kuna te su bili 1,3 posto veći nego u siječnju lani.

Ukupni prihodi državnog proračuna u siječnju su dosegnuli 7,92 milijarde kuna, što je 4,8 posto više nego u istom lanjskom mjesecu, dok su rashodi pali, pokazuju preliminarni podaci Ministarstva financija.

Pritom su ukupni porezni prihodi dosegnuli 4,95 milijardi kuna te su bili 1,3 posto veći nego u siječnju lani. No, prihodi od poreza na dodanu vrijednost (PDV), najizdašnijeg poreznog prihoda, pali su za 143 milijuna kuna ili 4,6 posto, na 2,96 milijardi kuna.

Rashodi državnog proračuna u siječnju su iznosili 8,88 milijardi kuna, što je 9,6 posto manje nego u istom lanjskom mjesecu. Socijalne naknade, najveća rashodna stavka, iznosile su u siječnju 3,72 milijarde kuna, što je 0,5 posto manje nego u lanjskom siječnju.

Istodobno su naknade zaposlenima smanjene za 12 posto, na 1,8 milijardi kuna, a trošak kamata za 12,6 posto, na 1,62 milijarde kuna. Proračunski deficit iznosio je u siječnju 965 milijuna kuna.

>> Lovrinović najavio podršku Mosta: Ovo je vatrogasni proračun, njime se ne smanjuje javni dug

Komentara 1

KU
kukupuku123
12:07 12.04.2016.

S obzirom da trenutno tada nitko od vladajućih nije ništa radio, jasno je da se manje trošilo... nema to veze sa domoljubljem, kompetencijom,...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije