Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Funéraire 2011

Palma dobila ugovor od dva milijuna eura za isporuku ljesova

\'pogreb lijes\'
21.11.2011.
u 09:00

Knežević će preko zastupnika u Francusku plasirati između deset i 14 tisuća ljesova, a sam ugovor potpisao je u subotu na infopultu Hrvatske gospodarske komore

Na međunarodnom sajmu pogrebne opreme "Funéraire 2011", koji se od 17. do 19. studenog održavao u Parizu, Ivan Knežević, direktor Palme, najvećeg hrvatskog proizvođača ove vrste opreme, potpisao je ugovor o isporuci ljesova na francusko tržište za dva milijuna eura. Knežević će preko zastupnika u Francusku plasirati između deset i 14 tisuća ljesova, a sam ugovor potpisao je u subotu na infopultu Hrvatske gospodarske komore.

Jak izvoz

U suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva HGK je na izložbenom prostoru od 34 kvadrata predstavio proizvode tvrtke Palma kao jedan od segmenata hrvatske drvne industrije. Igor Barbarić, tajnik Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK, smatra ovaj sajam iznimno važnim jer se održava svake dvije godine i najznačajniji je u Europi. Hrvatska godišnje proizvede više od 80.000 ljesova i ostalih pogrebnih proizvoda, a potrebe su svakako manje pa naši proizvođači ostalo plasiraju u inozemstvo. Primjerice, Palma izvozi oko 40% proizvodnje od čega godišnje u Njemačku plasira 15.000 ljesova i 3000 u zemlje regije. U Odboru proizvođača pogrebne opreme pri HGK, na čelu kojeg je Knežević, nalazi se osam proizvođača od kojih su nakon Palme najveći Obrt Jakopčin iz Malog Bukovca i TPO iz Križevaca. – Hrvatski proizvođači imaju veliku perspektivu u izvozu na tržište EU jer nude jamstva vrhunske kvalitete, rokova isporuke i prihvatljivost cijena, što je prepoznatljivo na zahtjevnom tržištu EU – kaže Knežević. Vjekoslav Jakopčin zapošljava 60 ljudi i lani je ostvario ukupan prihod od 1,4 milijuna eura, dok je prošle godine imao 50 zaposlenih. Palma je lani ostvarila 7,2 milijuna eura ukupnog prihoda, milijun eura više nego prethodne godine i ima ukupno 220 zaposlenih u tvornicama u Jastrebarskom i Vladislavcima.

Najstariji proizvođač

U posljednjih 13 godina tvrtka je investirala oko sedam mil. eura i poslovanje neprestano raste, tvrdi Knežević. Osim što je najveći, Palma je i najstariji proizvođač, osnovan 1948. u Zagrebu. Od 1976. ima tvornicu u Jastrebarskom.

Komentara 3

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
09:14 21.11.2011.

Tvrtku Palma je još odobrio sam TITO

UK
Ugo Kajvez
09:58 21.11.2011.

Bolje bi bilo kad bi se znalo kolika će biti krajnija cijena kod kupaca i kolika će biti marža koju će francuzi tražiti ............... tj, hoćemo opet biti jeftina radna snaga a netko će pokupiti vrhnje ?? .....

LU
lutomirski
12:28 21.11.2011.

bolje bi bilo da se drva i suma trosi za zive a ne za mrtve, blesava drzava i zakon, treba zakon da se mrtve u najgoremu slucaju metne u karton sanduk ikoji kosta 2 Eura inace obavezno spaliti..... smece u smece, pepel u pepel...!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije