Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

Otvoren prodajni centar Kauflanda u Hrvatskoj

kaufland vukovar
Braninimr Bradarić/VLM
06.12.2012.
u 15:30

Prema službenim podacima vukovarski Kaufland prostire se na 2400 četvornih metara i, što je još bitnije, zapošljava stotinjak radnika koji su na ovaj način osigurali radno mjesto.

Miodrag Borojević, direktor prodaje Kauflanda za hrvatsko tržište, i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo svečano su otvorili prodajni centar Kaufland koji se nalazi u Poduzetničkoj zoni Priljevo. 

Prema službenim podacima vukovarski Kaufland prostire se na 2400 četvornih metara i što je još bitnije zapošljava stotinjak radnika koji su na ovaj način osigurali radno mjesto. 

– Kupci će moći birati između više od 20.000 proizvoda posloženih po policama. Naš asortiman čini 80 posto prehrambenih i 20 posto proizvoda za kućne potrepštine, tekstil, igračke i sl. Bitno je i napomenuti da su od ukupnog broja prehrambenih 72 posto hrvatski proizvodi. Kada je riječ o svježim proizvodima, čak 80 posto su hrvatskog porijekla – istaknuo je Kušec. U sklopu Kauflanda su i dvije specijalizirane trgovine, a osigurano je i 179 parkirališnih mjesta. Na svečanom otvorenju govorili su glavni direktor Kauflanda Hrvatska Andreas Wendy i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

– Morao sam rušiti mnoge barijere koje su postavili neki moji prethodnici kako bi ostvarili ovu vrijednu investiciju. Uvijek sam govorio da je na nama stvoriti sve potrebne uvjete, a potencijalne investitore samo molim da u slučajevima ostvarenja investicije u Vukovaru zapošljavaju moje vrijedne, časne i poštene sugrađane – rekao je Sabo. U sklopu programa otvorenja prodajnog centra predstavnici Kaufland Hrvatske odali su počast žrtvama Vukovara u Domovinskom ratu polaganjem vijenca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju. Isto tako gradonačelniku Vukovara uručili su donaciju od 20.000 kuna namijenjenih projektu Asistenti u nastavi za djecu s posebnim potrebama.

Kaufland u Hrvatskoj trenutačno ima 28 otvorenih prodajnih centara te zapošljavaju oko 2500 radnika. Cilj je, kako je rečeno u Vukovaru, imati 50 prodajnih centara.

>>Turistička smo zemlja, a čak 4000 naselja nema trgovinu

Komentara 5

MA
maki
09:18 07.12.2012.

Baš lijepo da se otvara trgovina u kojoj neće imati tko kupovati jer je Vukovar najskuplji , a vjerovatno i među najsiromašnijim gradovima u Hrvatskoj. Treba otvarati proizvodnju jer bez proizvodnje nema napretka.

CR
crocro
21:23 08.12.2012.

Otvaranje proizvodnog pogona s kvalitetnim Hrvatskim proizvodima koji bi izvozili u EU i svijet i u kojem proizvodnom pogonu bi također radili Vukovarski radnici, bio bi puni pogodak. Oprostite, samo maštam. Ali mi je bilo ugodno maštati o nemogućem.

KL
klokan13
15:55 06.12.2012.

Sad će poljoprivrednici imati gdje prodati svoje proizvode !!! Moš mislit, 10 % hrvatsko, a ostalo od "boljih" iz EU, fučkaš naše, važno da je strano ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije