Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi brend

OMV Gas postaje Gas Connect Austria

\'omv_nnn_bih_281209\'
VL
14.12.2011.
u 16:01

Predstavljanjem novog brenda Gas Connect Austria, OMV je napravio daljnje korake prema implementaciji odredbi Zakona o prirodnom plinu

OMV je predstavio tvrtku Gas Connect Austria kao novo ime i novi korporativni dizajn svoje podružnice OMV Gas GmbH.

Predstavljanjem novog brenda Gas Connect Austria, OMV je napravio daljnje korake prema implementaciji odredbi Zakona o prirodnom plinu kako bi na razini organizacije razdvojio područja proizvodnje i trgovine od mrežnih operacija, napominje se u priopćenju OMV-a. Tvrtka Gas Connect Austria je i dalje nezavisni operator plinom i u potpunom je vlasništvu OMV-a. Inače, OMV Erdgas GmbH osnovan je 2001. godine, a kasnije je preimenovan u OMV Gas GmbH.

Tvrtka Gas Connect Austria odgovorna je za širenje i operacije na plinovodu prirodnog plina u Austriji koji je dugačak oko dvije tisuće kilometara. Najvažnije transportne rute su Trans Austria Gasleitung (TAG) i West Austria Gasleitung (WAG). Kroz tu mrežu plinovoda, kapaciteta od oko 89 milijardi kubičnih metara, plin može biti transportiran unutar Austrije i u Europu, ističu iz austrijske grupacije. Važno čvorište za prijenos je Baumgarten an der March blizu slovačke granice, kojim prolazi oko trećina ruskog plina za Zapadnu Europu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
07:41 21.12.2011.

uskoro neće biti ruskog plina u tom čvoru. ide on južnom šetnicom.... začas će oni koji ne žele s rusima imati cjevovode, taman za dilanje dima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije