Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekologija

Od 2005. godine zbrinuto više od 100.000 rabljenih uređaja

mobitel
Arhiv VL
02.07.2010.
u 13:31

HT je u akciji ekološkog zbrinjavanja mobilnih uređaja prikupio više od 20.000 rabljenih uređaja i baterija.

Hrvatski telekom 30. lipnja završio je akciju ekološkog zbrinjavanja rabljenih mobilnih uređaja započetu 3. svibnja. U akciji, u kojoj su vlasnici uređaja imali mogućnost ostvariti popust prilikom kupnje novog mobilnog uređaja sony ericsson u Simpa-paketu, prikupljeno je više od 20.000 rabljenih uređaja i baterija.

Tako je od 2005. godine, kada je T-Mobile započeo s organiziranim zbrinjavanjem rabljenih mobilnih uređaja, prikupljeno više od 100.000 uređaja. Nastavljajući tijekom cijele godine ekološki zbrinjavati uređaje HT dodatno potvrđuje svoju usmjerenost i predanost očuvanju i zaštiti okoliša koja je i dio cjelokupnog poslovanja i prilika da doprinese boljitku cjelokupne društvene zajednice.

Prikupljeni se uređaji ekološki zbrinjavaju u skladu sa standardom ISO 14001 i drugim najvišim standardima očuvanja okoliša, kako bi se izbjeglo i najmanje onečišćenje okoliša.

Inače, ovo je već četvrta takva akcija. T-Mobile još od 2002. godine ima uspostavljen i certificiran sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001, što ga čini jedinim mobilnim operaterom u Hrvatskoj s ovim neovisnim certifikatom o načinu provođenja zaštite okoliša. Ove je godine certifikat dodijeljen i cijeloj kompaniji HT koja je time postala jedini telekomunikacijski operater s tim certifikatom.

Osim elektroničkog otpada T-HT grupa aktivna je i na području prikupljanja drugih vrsta otpada pa je tako od 2007. do 2009. godine prikupljeno 375 tona otpadnog papira čime je spašeno 7500 stabala. Uz to prikupljeno je i i više od 252 tone otpadne plastike te više od 406 tona metalnog otpada.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije