Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVAN POMAK

Nakon burnog tjedna fluktuacija europske burze bilježe rast dionica

Dionice
11.11.2011.
u 11:51

Burze zemalja članica Europske unije u petak bilježe rast dionica nakon nestabilnog tjedna fluktuiranja zbog dužničke krize

Burze zemalja članica Europske unije u petak bilježe rast dionica nakon nestabilnog tjedna fluktuiranja zbog dužničke krize, izvijestio je BBC News.

Njemačka i Francuska bilježe jednopostotni rast dionica dok je u Velikoj Britaniji uočen pozitivan pomak od 0,9 posto. Iako je promet neznatno povećan, povoljne prilike daju nadu u prevladavanje postojeće krize. Tako se investitori nadaju da će vlade najvećih zemalja poduzeti potrebne korake za osiguranje stabilnosti tržišta.

Protekli tjedan najviše je zabrinuo talijanske mešetare jer je dan nakon Berlusconijeve najave ostavke, u srijedu ujutro, prinos desetogodišnjeg talijanskog državnog duga porastao za sedam posto. Italija je tako dospjela na crnu listu zemalja dužnika na čijem se popisu nalaze Grčka, Portugal i Irska. U petak ujutro prinos duga pao je za 0,45 posto, a predviđanja govore da će do kraja 2012. godine talijanski dug narasti na 360 milijardi eura.

Njemačke obveznice koje se drže najsigurnijima na kontinentu bilježe prinos od 1,79 posto, dok je dug Francuske pao na 3,36 posto. To je najveća zabilježena razlika između vrijednosti dionica dviju ekonomski najjačih zemalja eurozone ikad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije