Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovaraju liniću

MOL: Nema Mađara ni Hrvata u Ini, to su nacionalistički komentari!

\'unu...zgb...24.05.2004. upravna zgrada ina-e u av.vjeceslava holjevca snimio:boris scitar\'
Boris Ščitar/PIXSELL
27.09.2012.
u 17:17

Nije nam jasan metež koji se u zadnjih nekoliko dana stvorio u medijima. Ina je na ispravnom putu razvoja i ostvaruje pozitivne rezultate unatoč vanjskim izazovima s kojima se kompanija suočava – piše u priopćenju MOL Grupe

MOL Grupa kategorički odbija nacionalističke komentare pojedinih članova upravljačkih tijela Ine. Nema Mađara ni Hrvata u Ini, samo ljudi koji rade za Ininu dobrobit, oglasili su se priopćenjem iz MOL-a nakon istupa ministra financija Slavka Linića koji je poručio da se mora promijeniti upravljanje kompanijom i da "Vlada neće prihvatiti ovakav neprimjeren odnos unutar Ine".

>>Linić: MOL može bez nas, ali to je onda rat protiv Hrvatske!

– Nije nam jasan metež koji se u zadnjih nekoliko dana stvorio u medijima. Ina je na ispravnom putu razvoja i ostvaruje pozitivne rezultate unatoč vanjskim izazovima s kojima se kompanija danas suočava. Ako se osvrnemo na proteklih deset godina, jasno je da se Ina promijenila nabolje. Od trenutka kada je MOL ušao u Inu, prosječna godišnja ulaganja u Inu više su nego udvostručena. To znači da je godišnje u rafinerije ulagano pet puta više, 14 milijardi kuna uloženo je u strateške investicije u istraživanju i proizvodnji, a ulaganja u benzinske postaje također su udvostručena – poručili su iz MOL-a.

Ističu da Ina stvara vrijednost i pozitivno doprinosi BDP-u Hrvatske i da su te rezultate postigli zajedno.

– Brojke pokazuju da se na sastancima Ininih upravljačkih tijela 99% odluka donosi jednoglasno. To znači da su svi članovi glasovali za iste ciljeve. Jedini interes svih nas je uspješna i učinkovita Ina. Želimo biti dio rješenja, a ne dio problema. Uvijek smo bili otvoreni za pregovore o daljnjem razvitku Ine koji će kompaniju još više ojačati, kao što smo poštovali zahtjeve drugog velikog dioničara. Slijedom toga intenzivirali smo modernizaciju maloprodajne mreže i pripremali sljedeći značajan investicijski ciklus u riječkoj Rafineriji – zaključuju u priopćenju.

>>Hrvati MOL-u: Tražimo da se odluke u Ini donose konsenzusom

Iz Ine su se također oglasili priopćenjem u kojem su istaknuli da je ona "unatoč gospodarskoj krizi uspješna kompanija koja ostvaruje dobre poslovne rezultate te da bi svima odgovornima za njezin rad nastavak takvog poslovanja trebao biti primaran cilj".

– U tom kontekstu slažemo se s izjavom ministra Slavka Linića te nam je drago da se prepoznaju napori Ine u modernizaciji maloprodajne mreže, s čime će Ina nastaviti i u predstojećem razdoblju. Ulaganja u sva tri segmenta djelatnosti – istraživanje i proizvodnju, rafinerije i trgovinu na malo – od ključne su važnosti za održivi razvoj Ine, te je dijalog s Vladom RH i kao dioničarom i kao regulatorom u tom svjetlu od ključne važnosti – naglasili su iz Ine.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar WindFucker
WindFucker
17:53 27.09.2012.

Slažem se sa MOL-om; INA je kompanija čiji je cilj što bolji poslovni rezultat, i ako je upravi kompanije cilj ostvarititi cilj, onda se tu menadžeri ne dijele na Hrvate, Mađare ili Nijemace, već samo na dobre ili loše...

DR
drugPlenky
18:27 27.09.2012.

Nije mi jasno sve kompanije u Hrvatskoj posluju na nacin da je Uprava odgovorna za poslovanje, vidi vraga jedino MOL to ne poštuje pa preskace upravu i vodi posao preko iz izvršnih direktora. Sad ako je to protuzakonito sto cekaju institucije ove države gdje je reakcija. Jutros nisam propustio pjesaka i puf pravna država me kaznila s petsto kuna. To je naravno Ok ali zašto onda i Madjarima ne kaze : no, no to nije po zakonu i puf kazna. Jel to tesko ili zakon vrijedi samo za male bezveznjake poput mene i Vas.

FA
fafonja
17:46 27.09.2012.

U pravu su. INA-MOL ostvaruje profit i posluje pozitivno, a istovremeno su hrvatski građani pred bankrotom. Slučajno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije