Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plaćanja

Mali dužnici zbog kašnjenja mogli bi platiti 300 kuna kazne

\'unutrasnja..........zagreb.......21.04.2005  ilustracija za novac , hr kune i kreditne kartice  foto: IGOR KRALJ\'
Igor Kralj/PIXSELL
13.11.2012.
u 17:56

Naime, prema odredbi u novom zakonu naknada za troškove prouzročene vjerovniku iznosi 300 kuna, a bude li se primjenjivala dosljedno, mogla bi skupo stajati male dužnike iz realnog sektora

Novi zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi potencijalno omogućava HT-u, Vip netu, HRT-u i drugim vjerovnicima koji moguće imaju veći broj tvrtki koje im duguju male iznose da naplate 300 kuna u slučaju svakog kašnjenja, piše Poslovni Dnevnik.

Naime, prema odredbi u novom zakonu, koji je djelomično usklađen s direktivom Europske unije za suzbijanje zakašnjelih plaćanja, naknada za troškove prouzročene vjerovniku iznosi 300 kuna, a bude li se primjenjivala dosljedno, mogla bi skupo stajati male dužnike iz realnog sektora. Primjerice, ako duguju 1000 kuna, morali bi platiti dodatnih 300 kuna, a pitanje je je li ta visina naknade pravedna.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 5

VO
vordag
18:11 13.11.2012.

Fino .... a što ako isporučena usluga nije adekvatna ?!! Evo, recimo moj MaxTV se redovito smrzava. U ugovoru ne stoji da ću ja morati svako toliko resetirati njihove uređaje.

LA
larala
19:01 13.11.2012.

još jedna pljačka, što više reci za nebuloze koje smišlja ova vlast pod izgovorom usklađivanje s direktivom eu.....što ne usklade zakone koji se ticu isplate placa radnicima ako im je do usklađenja....samo u hrvatskoj se može raditi bez place i naravno nikom ništa

BU
BubyZG
08:33 14.11.2012.

A nema par mjeseci da su ukinuli naplatu opomena ! I raja se poveselila da netko brine o njima !! Ah, ta stoka sitnog zuba, kako li je samo naivna !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije