Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar prije vlade

Linić: Zbog povećanja PDV-a cijene goriva ne bi trebale biti veće

'16.02.2012., Zagreb - U Banskim dvorima danas je odrzana redovita sjednica Vlade RH. Zoran Milanovic, Slavko Linic, Radimir Cacic.   Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
29.02.2012.
u 14:20

– Vladin je prostor za intervenciju u cijenu goriva minimalan, svega nekoliko desetaka lipa – rekao je Čačić.

Prije početka sjednice Vlade ministar gospodarstva Radimir Čačić i ministar financija Slavko Linić osvrnuli su se na utjecaj većeg PDV-a, koji se primjenjuje od četvrtka, na cijene goriva. Ne slažu se u mišljenjima.

– Dovoljne su marže onog tko se bavi trgovinom. Marže na derivate tolike su da ne bi trebale značiti povećanje cijena zbog povećanja PDV-a – kazao je Linić. R. Čačić rekao je da čekaju da se Ina javi s cijenama i da će onda dati svoj stav o tome.

– PDV nije odgovornost Ine, no Vladin je prostor za intervenciju u cijenu goriva minimalan, svega nekoliko desetaka lipa. Kada odlučimo, onda ćemo intervenirati – rekao je Čačić.

Komentara 100

DU
Deleted user
15:42 29.02.2012.

-vferari -- kod tebe je pamet rekla laku noć, toliko si crveno obojen da je najbolje takve ideološke lude najbolje ignorirati.

PO
pop
15:43 29.02.2012.

Ako je PDV porastao 2% zašto dizu cjenu za 50 lipa, pa nije cjena litre goriva 25 kuna nego puno manja. Lovci u mutnom.

Avatar deziderij
deziderij
07:58 03.03.2012.

Svi mi lažemo, netko više netko manje, ali nitko ne laže kao političari. Ti debelokošci su u stanju cijeli život i svakim danom lagati, velika većina to i čini, i gledati vas u oči. Za ovog unjkavog \"stručnjaka\" u financijama ne znam što bih rekao osim da je lažov na kub i uz to glup ko top.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije