Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najnovija akvizicija

Kupnjom Imperiala Valamar narastao za 7500 kreveta

Imperial
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
01.08.2016.
u 09:25

Valamar Rivijera dala je jedinu valjanu ponudu; 819 kn po dionici, odnosno 260,8 milijuna kuna za ponuđenih 50,08 posto dionica Imperiala

Valamar Rivijera, vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj, koja u svojih 25 hotela i ljetovališta te 13 kampova u danu može ugostiti 48.000 turista, prošlotjednom akvizicijom rapskog Imperiala povećava kapacitet za čak 15 posto.

Partneri s AZ fondovima

Perjanica rapskog turizma, naime, u “brak” unosi 7513 kreveta u 1225 soba te 1630 smještajnih jedinica u kampovima. Valamar Rivijera jedina je, inače, predala valjanu ponudu, ponudivši cijenu od 819 kuna po dionici (2,82 kune više od početne cijene), odnosno za ponuđenih 50,08 posto dionica Imperiala ukupno 260,8 milijuna kuna.

Vrijednost kompanije koja ostvaruje trećinu svih noćenja na Rabu time je procijenjena na 640,9 milijuna kuna, a na visoko vrednovanje Imperialovih dionica svakako je utjecala i posljednja investicija od 63 milijuna kuna u hotel Padova, čija se kategorija diže na četiri zvjezdice.

Dizanje kvalitete

U privatizaciju Imperiala Valamar Rivijera ušla je s AZ obveznim mirovinskim fondovima, koji od ranije drže 9,45 posto vlasništva rapske turističke kompanije, a značajni su dioničari Arenaturista, Plave lagune, Ilirije i nekih drugih turističkih kompanija koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi.

Orijentacija novih vlasnika Imperiala je dizanje kvalitete i profiliranje Raba kao jedne od vodećih turističkih destinacija u nas. Inače, Imperial je u 2015. uknjižio 129,4 milijuna kuna poslovnih prihoda uz 17,1 milijun kuna neto dobiti. 
Valamar se pak nedavno pohvalio da je u prvih šest mjeseci 2016. ostvario ukupne prihode od 507 milijuna kuna, što je čak 36 posto više nego lani u istom razdoblju, s tim da su im ukupni prihodi od prodaje rasli dva posto, na gotovo 420 milijuna kuna.      

>>Od Imperiala i Sunčanog Hvara državi oko 400 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije