Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako upravljati energijom i kućnim budžetom – par ideja za pametan i udoban dom

PR
Autor
PR članak
28.12.2017.
u 09:22

Uz kompletan asortiman s više od 150 električnih i elektroničkih funkcija, Unica nudi najširi spektar rješenja - od sklopki i utičnica do telekomunikacijske opreme i bežičnih sustava.

Dani su sve hladniji i kraći, više boravimo u zatvorenom, a to znači i veće troškove u kućnom budžetu. Kako uštedjeti, a da se pritom ne odričemo osnovnih blagodati modernog vremena? Kako učiniti dom pametnijim i ugodnijim, a pritom ne rušiti zidove i još više šokirati kućne financije? Pametna rješenja ponekad su ona najjednostavnija. A dolaze iz tvrtke Schneider Electric.

Jeste li znali da ugradnjom pametnih rješenja za dom možete već sada uštedjeti i do 30 % potrošnje energije i pritom u potpunosti uživati komforu svoja četiri zida? Bez ikakvih odricanja i radikalnih poteza. Za početak, upravljajte rasvjetom (ne, to ne znači da od sad pa nadalje sjedite u mraku) jer upravljanje rasvjetom znači i upravljanje troškovima. Znači i udobnost koja ne mora graničiti s luksuzom. Jedno od rješenja su regulatori jačine svjetla tvrtke Schneider Electric koji su, prije svega, energetski učinkoviti što znači da omogućuju podešavanje razine svjetla potrebne za stvaranje savršenog ambijenta u svakoj situaciji – od veselih obiteljskih okupljanja do ljenčarenja na kauču uz kakav dobar film. Dodate li još tome i dekorativne okvire Unica koje možete naći u raznim bojama i izvedbama, mogućnosti kombinacije komfora i stila su nebrojene.

Drugo pametno rješenje su detektori prisutnosti i pokreta iz ponude Schneider Electrica uz koje upravljanje rasvjetom bez korištenja ruku postaje stvarnost, a također su dio atraktivnog programa sklopki i utičnica Unica (podsjećamo, razmišljajte u bojama). Koriste se za uključivanje i isključivanje rasvjete, ovisno o detekciji kretnji u prostoru, a njihova je primjena idealna u hodnicima, toaletima i manje korištenim prostorijama. Korisno kad ulazite navečer u stan punih ruku, ili u polusnu pokušavate pronaći kupaonicu, zar ne?). Dodatni komfor pruža i program bežičnih proizvoda Unica Wireless koji koriste radio tehnologiju (RF) za razmjenu informacija, a upravljanje rasvjetom, žaluzinama i roletama u vašem domu čine ugodnijma i jednostavnijima. Ostavili ste upaljeno svjetlo u sobi, a taman ste legli? Nikakav problem uz Unicu. I opet, ne zaboravite da možete birati boje okvira i ne morate demolirati zidove. I za kraj, kad već dom činite svojom ugodnom oazom punom stila, razmislite i o multimedijalnim utičnicama - Unica program uključuje utičnice za TV, satelit, telefon, podatkovne linije, HDMI, VGA te utičnice za zvučnike. U boji kojoj želite. Uz kompletan asortiman s više od 150 električnih i elektroničkih funkcija, Unica nudi najširi spektar rješenja - od sklopki i utičnica do telekomunikacijske opreme i bežičnih sustava. Odlike Unice su jednostavnost, kvaliteta i ušteda energije. Savršena kombinacija za pametan, udoban i oku ugodan dom. To vam jamči više od 180 godina povijesti i inovacija tvrtke Schneider Electric. Uvjerite se na www.schneider-electric.hr.

Komentara 1

DU
Deleted user
07:32 29.12.2017.

Kako uštedjeti el. energiju? Kao i mnoštvo Hrvata.... skrivećki se spojiti na obližnji stup.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?