Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CISCO konferencija

Josipović: Internet je postao moćno sredstvo političke borbe

\'11.03.2011., Ured predsjednika, Pantovcak 241, Zagreb - Predsjednik Ivo Josipovic odrzao je konzultacije s celnicima parlamentarnih stranaka. Nakon opsirnih konzultacija Predsjednik RH Ivo Josipovic
Goran Stanzl/Pixsell
Autori: am/VLM, mpk/VLM
30.03.2011.
u 17:22

Vi koji razvijate te sustave trebali bi voditi računa o opasnostima koji se tu kriju, osobito etičkim i moralnim opasnostima - poručio je predsjednik Josipović IT stručnjacima

Otvarajući 10. CISCO EXPO konferenciju koja se održava Le Meridien Lav u Splitu predsjednik Josipović rekao je da nije stručnjak za telekomunikacije ni za mreže, ali je jedan od korisnika.

Došao je na vlast kao e-predsjednik te koristi internet i za komunikaciju s građanima. Dnevno dobije između 200 i 300 poruka, a iznimno mu je dragocjeno što mu se javljaju i siromašni ljudi ukuzajući na svoje svakodnevne probleme.

Josipović je istaknuo da je internet postao moćno sredstvo političke borbe i komunikacije na daljinu, te da je preko interneta moguće plasirati najrazličitije laži, dezinformacije i objede. Internet ima strašan moralni aspekt, istaknuo je, iznjevši konkretni primjer Registra hrvatskih branitelja.

Rekao je da je netko uzeo “falši” registar branitelja stavio ga na server u Ameriku te s njegove predizborne stranice skinuo kod i ugradio ga.

- Što se moglo zaključiti nego da sam ja na internet stavio Registar hrvatskih branitelja, kazao je Josipović upozoravajući na opasnosti koje nose novi mediji.

Upozorio je kako uvijek treba voditi računa o čovjeku, te osigurati da se novi mediji i sustavi ne zloupotrebljavaju. Kao profesor kaznenog prava upozorio je na javljanje novih oblika kriminala te zamolio stručnjake da posebno vode računa o opasnostima sa etičkog aspekta.

CISCO konferencija traje do 1. travnja, a okupit će 500-njak sudionika i IT stručnjaka koji će predstaviti najnovije mrežne tehnologije.

Komentara 12

OB
-obrisani-
09:24 31.03.2011.

Zaustavite Reuters ! - M. Pijade - yu-aparatčik Zaustavite Internet ! - I. Josipović - pravDA ?

ST
standup
17:43 30.03.2011.

..prvo bi tribali Mediji pisati Istinu, a ne kako kome-odgovara, jer i tako novinarcéki-90%-Prepisuju sa Neta.., a na Krive i Lazne Informacije-kako se more dati Ispravan-komentar i odgovor ??....(u ostalom,znamo da je jedino u Meterologiji i Politiki-dozvoljeno -izmisljati i Lagati, bez posljedica !)

DU
Deleted user
20:31 30.03.2011.

Nećete procesuirati komunističke zločine? Svakodnevno ćete čitati o njima na ovakvim forumima! Sve do jednog dana, pa nećete ni vi živit ko Metuzalemi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije