Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadroviranje

Ina traži novog direktora za rafinerije i marketing

Ina
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
06.08.2014.
u 13:17

Artur Thernesz mandat ima do kraja kolovoza, a do imenovanja novog na toj će dužnosti biti šef Centra za proizvodnju B. V. Oldsberg

Nove napetosti u slučaju Ine izaziva promjena na čelu Sektora djelatnosti Rafinerije i marketinga. Dosadašnji izvršni direktor za taj izuzetno važan sektor Artur Thernesz, kako je priopćeno iz Ine, završava mandat koncem kolovoza, a do imenovanja novog izvršnog direktora, za što je angažirana međunarodna headhunting agencija, privremeno će tu dužnost obavljati direktor Centra za proizvodnju Bengt Viktor Oldsberg.

Ova kadrovska promjena izazvala je velike rasprave među članovima uprave Ine. Hrvatske je predstavnike, koji su svi glasovali protiv ovog rješenja, najprije iznenadio odlazak Thernesza, koji je na tom mjestu u Ini od početka 2012. Kao i njegov prethodnik Peter Chmurčiak, Thernesz se također povlači iz Ine iz privatnih razloga, ali on neće ostati do imenovanja novog izvršnog direktora i prenošenja dužnosti, nego prelazi na poziciju izvršnog direktora u MOL-ovu petrokemijsku tvrtku TVK u Mađarskoj.

Hrvatski prijedlog za privremeno rješenje bio je član uprave Ine Ivan Krešić, ali je preglasan. Odabran je Oldsberg, Šveđanin s iskustvom u rafinerijskom biznisu od Švedske do Australije, koji je u Inu došao prošle godine. Hrvatskoj strani novo je kadrovsko preslagivanje u uvjetima važnih procesa i odluka koji čekaju dvije Inine rafinerije, u Rijeci i Sisku, izuzetno osjetljivo pitanje. Iz MOL-ovih redova, pak, ne vide problem jer bi novi čovjek trebao doći na funkciju do konca godine.

>>Zoltan Aldott: Ina je spremna za veliki iskorak. Trebamo dogovor o strategiji

>>'MOL će ili vratiti prava stečena korupcijom ili prodati udio u INI'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije