Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati

Gubitak Varteksa u prvom tromjesečju 18,6 milijuna kuna

Varteks
19.05.2010.
u 14:52

Ukupan prihod razdoblja od 71,8 milijuna kuna niži je 24 posto nego u istom razdoblju lani. Rashodi su dosegnuli 90,4 milijuna kuna, a izvoz na strana tržišta 29,1 milijun kuna.

Varteks je u prvom tromjesečju ove godine ostvario gubitak od 18,6 milijuna kuna. Menadžment rezultat objašnjava smanjenjem potrošnje, padom prihoda i likvidnosti na tržištu, ali i uvođenjem kriznog poreza i povećanjem stope PDV-a. Ukupan prihod razdoblja od 71,8 milijuna kuna niži je 24 posto nego u istom razdoblju lani. Rashodi su dosegnuli 90,4 milijuna kuna, a izvoz na strana tržišta 29,1 milijun kuna.

U sklopu kriznih mjera koje i dalje primjenjuju, najavljuju zatvaranje neprofitabilnih dijelova poslovanja i operativnih troškova te jače razvojne aktivnosti na tržištima zemalja regije.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar sebastian
sebastian
08:01 20.05.2010.

Stalno pisete o tom Varteksu, pa kad ce izbaciti te nesposobne sefove, tu treba mladi koji se razumiju modu i novitete, a ne neke budale koji imaju studium ekonomije, ja bit te stare koji se lijepe za stolice odmah izbacio,, pa vidjeli kako Varteks ozivi !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije