Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpredsjednik vlade

Grčić: Hrvatska nije ni blizu grčkoj situaciji

Branko Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.06.2015.
u 08:15

- Konačno se nakon šest godina stabilizira građevinski sektor koji je najviše stradao u krizi - rekao je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić gostovao je u emisiji 'A sada Vlada' Hrvatskog radija gdje je govorio o gospodarskim pokazateljima, investicijskoj klimi i ostalim aktualnim temama.

 - Ključni indikator nije samo korištenje europskih fondova. U izvozu već imamo rezultate, strana ulaganja se bude, a krećemo i u intenzivno ugovaranje i korištenje europskih fondova. Povlačenje novca iz fondova je uvijek malo sporije tijekom prve dvije godine članstva u Europskoj uniji, kazao je Grčić i dodao kako je pred nama ogroman i težak posao.

 Istaknuo je kako smo s dva pozitivna kvartala konačno uspjeli izaći iz recesije.

 -  Konačno se nakon šest godina stabilizira građevinski sektor koji je najviše stradao u krizi, rekao je.

Na pitanje radi li Hrvatska posljedice scenarija ako Grčka izađe iz Eurozone kazao je kako 'takvi šokovi uvijek imaju utjecaja na tržište kapitala'.

 - Hrvatska nije ni blizu grčkoj situaciji, istaknuo je i dodao kako se u sljedećem razdoblju očekuje smanjenje deficita.

>> Oporavak će se nastaviti, a grčki scenarij nam ne prijeti

Komentara 8

ZO
zoom
12:20 18.06.2015.

rekao bi čovjek da je ovo najgori član vlade, ali tako se teško odlučiti jer konkurencija je ogromna!

BR
brojevi
09:58 17.06.2015.

Ministre Grčiću, zemljopisno sigurno nismo blizu Grčkoj ali još, nedaj bože, četiri godine vaše vladavine, nova sintagma za ekonomsku katastrofu mogla bi glasiti: *Hrvatski sindrom*. U jutarnjoj radijskoj emisiji *U mreži prvog* šok-ministar Maras bez imalo samokričnosti i ikakvog uvidada realnost,mantra o *velikim uspjesima* ove Vlade? Sva nabrojena pozitiva je unutar statističke pogreške. Ne prođe pola sata a u novoj emisiji *A sada Vlada* opet šok-ministar Grčić, doduše puno pristojniji od svog predhodnika, i njegova već legendarna teza; *Buduča Vlada neće imati što raditi nego će uživati u plodovima našega rada*? Kako kažu neki forumaši: *Spienti sat*.

DU
Deleted user
09:15 17.06.2015.

Zaboravio je napomenuti da će ukidanje povratnih naknada 0,50 kn na mlijeko i mliječne prerađevine imati dodatan učinak na rast BDP-a i stopu rasta, dakle da su poduzeli niz radnji da se turbo ubrza nacionalna ekonomija, mimo cigli i cementa. U biti, sjetimo se Čačića i njegovog programa žbukanja državnih objekata kao ubrzivača gospodarskih aktivnosti - on je bio "vizionar" i Grčić baulja njegovim utabanim stazama. Čačić je bio prorok! Gospodarski nas samo građ. sektor može osoviti na noge, a dodatna blagodat je što će doći i do procvata prostitucije nakon uzleta građevine - sjetimo se izjave u NL jedne "dame noći" da nestadoše najvjerniji klijenti, građevinci, kad je sektor upao u krizu. Ukratko, kakva Grčka - mi smo k o Kalifornija pod mudrom dirig. palicom Grčića i ostale dream team ministarske garniture...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije