Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na daju podatke

FCC kaznio Google sa 25.000 dolara zbog ometanja istrage

Street view (1)
Flickr CC
16.04.2012.
u 09:49

Nepokoravanje zahtjevima komisije ugrožava učinkovitost istrage o mogućem kršenju zakona o komunikacijama, tvrde iz FCC-a

Google će morati platiti 25.000 dolara kazne zbog ometanja istrage o prikupljanju podataka s bežičnih mreža tijekom svog projekta Street View kojim Googleovi korisnici mogu pregledati fotografije raznih lokacija diljem svijeta.

Američka Federalna komisija za komunikacije (FCC) odlučila se kazniti Google nakon što se Googleov inženjer koji je vodio projekt Street View pozvao na Peti amandman i odbio govoriti o podacima koji su prikupljeni tijekom izvođenja projekta, javlja Guardian, a prema istražiteljima riječ je o osobnim podacima koje sadržavaju bežične mreže kao što su mjesta, imena pa čak i e-mailovi. FCC je zaključio da Google namjerno odbija surađivati na istrazi nakon što su odbili otkriti imena zaposlenika koji su sudjelovali u projektu.

– Nepokoravanje zahtjevima komisije ugrožava učinkovitost istrage o mogućem kršenju zakona o komunikacijama – tvrde iz FCC-a.

Google se, kada je javnost doznala za skupljene podatke koji su se gomilali od 2007. do 2010., pravdao da je riječ o pogreški zaposlenika zaduženih za skupljanje podataka potrebnih za Street View, no inženjeri koji su radili na projektu uvjereni su da su za "problem" znali i visokopozicionirani googleovci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije