Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Falkensteiner Hotel&Spa u Punta Skali i službeno otvoren

Falkensteiner (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/3
04.05.2012.
u 20:38

Moramo poboljšati infrastrukturu, trebamo golf-terene i produljiti sezonu na deset mjeseci, kazao je vlasnik hotela.

Welcome home ili dobro došli kući misao je vodilja Falkensteiner Hotela&Spa Iadera u Punta Skali u Petrčanima kraj Zadra. Investicija vrijedna 160 milijuna eura prema riječima čelnih ljudi isplatila se. Hotel koji je otvoren lani u srpnju, jučer je otvoren i službeno.

– Moramo poboljšati infrastrukturu, trebamo golf-terene i nužno produljiti sezonu, uz dobre projekte, na deset mjeseci. Ne smijemo se samo oslanjati na lipanj, srpanj i kolovoz, a važno je i da imamo ljude koji rade cijelu godinu – istaknuo je Erich Falkensteiner, vlasnik i predsjednik upravnog odbora Falkensteinera. Projekt Punta Skala u kojem je i obiteljski hotel Diadora te rezidencije Senia je, kaže, važan za Dalmaciju, cijelu Hrvatsku, ali i branšu. Ovaj resort je zatvorenog tipa sa 6000 metara kvadratnih wellness zone, podzemnom garažom vrijednom tri milijuna eura i 210 soba i apartmana.

– Očekujemo 60 milijuna eura prometa. Punta Skala čini 13 posto prometa cijele grupacije, a u jugoistočnoj Europi vidimo sjajnu perspektivu – rekla je šefica financija Claudia Beermann. Strane je novinare najviše zanimalo odakle interes za Hrvatsku? A osim odlične gastroponude, duge povijesti i tradicije te ljepote Kornata kojima je Erich Falkensteiner oduševljen, napomenuo je i mlade ljude koji, kako kaže, stoje dušom i tijelom iza tvrtke u kojoj rade.

Problem je to što Hrvatska još uvijek nije dio EU, pa djelatnici zimi ne mogu raditi u Austriji. Ministar turizma Veljko Ostojić koji je zajedno sa čelnim ljudima prerezao vrpcu i službeno otvorio hotel rekao je: - Puno kvalitetnih malih hotela, resorta s mediteranskim dodirom, s rekonstruiranim postojećim objektima te da Hrvatska pruža nešto drugačije... To je naš cilj, da se odmora ili barem jednog doživljaja sjećate cijeloga života.

Komentara 2

AS
assssssstttii
10:38 05.05.2012.

Kao da je to velika mudrost kako produljiti sezonu: ugradi grijače bazena unutra na +35 i vani +37 stupnjeva. I nećeš morati plaćati studije za razne ideje o dugoj sezoni. Kad se zimi bazeni dime i gosti se dolaze grijati u vrućim bazenima. To je cela filozofija duge sezone. Kupi grijače!

LU
lutomirski
21:23 05.05.2012.

neznam dali ce to uspjeti, ?????? treba tu par godina za pozitivne brojeve....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije