Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražba

Enver Moralić kupnjom Improma ulazi i u mesni biznis

Enver Moralić
18.03.2010.
u 14:30

Impromovi dugovi iznosili su 71 milijun kuna, no po završetku stečaja otpisuju se, a s dobivenih 9,5 milijuna kuna od Kutjeva namirit će se najveći vjerovnici.

Mesna industrija Improm Križevci ni godinu dana od pokretanja stečaja dobila je novoga vlasnika. Na dražbi održanoj u utorak pogon s nekretninama u križevačkoj poduzetničkoj zoni u Cubincu kupio je PPK Kutjevo vlasnika Envera Moralića. Tu nam je informaciju potvrdio stečajni upravitelj Improma Darko Šket, kazavši da je Kutjevo bilo i jedini ponuđač za preuzimanje industrije, koja je u stečaju od travnja prošle godine. Šket napominje da je Kutjevo istaklo cijenu od oko 9,5 milijuna kuna, što bi, po isteku pravomoćnosti odluke od osam dana, moralo biti isplaćeno u roku od 60 dana.

- No, vjerujem da će se to dogoditi i prije, jer riječ je o uglednoj tvrtki koja će očito neće dugo čekati - kaže Šket, kojemu je, priznaje, pomalo i drago što je epizoda s križevačkom tvrtkom ovime s(p)retno zaključena. Impromovi dugovi iznosili su 71 milijun kuna, no po završetku stečaja otpisuju se, a s dobivenih 9,5 milijuna kuna od Kutjeva namirit će se najveći vjerovnici - banke i radnici.

S novom akvizicijom Kutjevo, odnosno njegov gazda Enver Moralić, nakon vinskog i poljoprivrednog stupa i u mesni biznis, gdje već vladaju Todorić i Gavrilović. To će slavonskom bogatašu zacijelo biti izazov, ako ne i “gušt”, jer s brendovima Vegetariana i Gušti, koji su još 90-ih prvi tržištu ponudili primjerice bezmesne salame i kobasice s tartufima, mogao bi pomrsiti račune Todorićevoj uzdanici Piku i salamama iz Gavrilovićeve Petrinje. No, Moralić je kupnjom Improma pokazao da ima ambicioznost veću i od Podravkine, koja je s križevačkim pogonom lani u svibnju, i to “kumovanjem” Damira Polančeca, potpisala ugovor o zajedničkom plasmanu proizvoda.

Premda se govorilo da je i koprivnička kompanija zagrizla za križevačkog susjeda, kojega bi integrirala u svoje poslovanje, to se ipak nije dogodilo. Moralić bi Improm mogao razmjerno brzo postaviti na zdrave noge, tim više što ondje radi 29 radnika, među kojima i tehnolog proizvodnje Jadranko Nežak, koji je čak i doktorirao na studiji o kulenu. I lokalna javnost bi likovala, jer bi se oživjela tradicija mesarske proizvodnje stara više od 100 godina. Nju je upropastio bivši vlasnik Stjepan Ljatifi, svojedobno i menadžer u Piku, koji se nije, kažu upućeni, dobro razumio u upravljanje, iako mu je otkup brendova prije dvije godine nudio i srpski tajkun Mišković iz Delte.

Ključne riječi

Komentara 6

IZ
izbrisan
18:14 18.03.2010.

Bez autorskog potpisa,pa ovo upucujem odgovornom uredniku. Javna drazba je prodaja nekog dpbra,nakojoj se nadmetanjem izmedju vise ponudjaca postize sto bolja prodajna cijena. Moralich je bio jedini ponudjac,pa gdje je tu drazba.? Malo nekome nesto sa strane u dzep,i stvar hoda.

Avatar Svećenik
Svećenik
19:18 18.03.2010.

sveprisutni šket si je malo popravio kućni budžet :)))

VO
Vorosmart
19:59 18.03.2010.

Čudi me da i to nije kupio Agrokor.Jučer je bio naslov:Kerum i Todorić zainteresirani za Dalmacijavino! Još malo pa ćemo i putovnice vaditi u Agrokoru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije