Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
program za poduzetništvo i inovacije

EIF i HBOR potpisali CIP ugovor o jamstvu: Od jeseni mikropoduzetnicma olakšan pristup kreditima

rukovanje
Press Association/Pixsell
07.08.2014.
u 15:11

- Kreditni program provodit će se putem poslovnih banaka koje potpišu ugovor o suradnji s HBOR-om- priopćio je HBOR.

Europski investicijski fond (EIF) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisali su Ugovor o jamstvu u okviru Posebnog programa za poduzetništvo i inovacije (CIP- EIP) s ciljem poticanja poslovnih banaka na kreditiranje mikro-poduzetnika, posebice početnika, priopćio je HBOR.

- Zahvaljujući CIP Ugovoru o jamstvu, malim poduzetnicima bit će olakšan pristup kreditnim sredstvima zbog značajno smanjenih zahtjeva za instrumentima osiguranja. Naime, početkom jeseni HBOR će uvesti novi program mikro kreditiranja koji će se provoditi uz CIP garanciju, zahvaljujući kojoj će za osiguranje povrata kredita biti dovoljne mjenice i zadužnice, odnosno osiguranje na opremi koja se kupuje iz kredita. Krediti će se odobravati na rok do 5 godina uključujući poček do godine dana, a maksimalni iznos kredita iznosit će 25 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti. Kreditni program provodit će se putem poslovnih banaka koje potpišu ugovor o suradnji s HBOR-om. 

Potpisivanjem ovog ugovora HBOR je nastavio svoju aktivnu ulogu u stvaranju pretpostavki za lakši pristup financijskim sredstvima malim poduzetnicima, a sve u cilju poticanja samozapošljavanja i razvitka poduzetništva- navodi HBOR. 

>> Studenti se zapošljavaju u tvrtki koju su osnovali s Ekonomskim fakultetom 

>> Glavni ekonomisti banaka pesimistični: U 2014. godini pad BDP-a 0,7%

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije