Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTOK ZNANJA

Duvnjak: Grgić, Markota i Lauc traže previše za raskid ugovora

elafiti
Marko Lukunić
06.05.2010.
u 11:50

Predsjednik HFP-a tvrdi da osnivači traže previsoku cijenu i da treba valorizirati današnju vrijednost društva.

Osnivači ustanove Otok znanja uputili su početkom travnja Hrvatskom fondu za privatizaciju prijedlog za sporazumni raskid ugovora o prodaji i prijenosu dionica Hotela Koločep, no, tvrde, do danas od HFP-a nisu dobili odgovor. Predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak rekao nam je da je odgovor za osnivače spreman te ustvrdio da je njihov zahtjev i dalje nerealan. Naime, već je dugo jasno da Otok znanja nikada nije zaživio kako je trebao, osnivači su se polako iz tog projekta povlačili, a sada žele i službeno raskinuti sporazum s HFP-om.

– Analizom uvjeta tog sporazuma utvrdili smo da nam raskid pod uvjetima koje osnivači žele s financijskog aspekta nije prihvatljiv. Nije sporno da ustanova Otok znanja nije izvršavala ugovorne obveze te da je opteretila društvo i imovinu, a i dionice založnim pravom – objašnjava Duvnjak te dodaje kako je 65 posto ukupnog temeljnog kapitala založeno kod PBZ-a.

– Osnivači traže povrat kupoprodajne cijene od 22 milijuna kuna i 11 milijuna kuna duga koje su platili DAB-u te dodatna 24 milijuna kuna za koja tvrde da su ih uložili u Otok znanja od 2005. – kaže Duvnjak.

– Neovisna revizija pokazala je da je uloženo devet milijuna kuna, a ne 24. Spremni smo na sporazumni raskid ugovora, ali treba valorizirati današnju vrijednost društva i na temelju toga odrediti cijenu raskida ugovora – tvrdi Duvnjak. Jedan od osnivača, Željko Markota tvrdi da je dostavljena ponuda HFP-u rađena tako da u postojećoj poziciji bude prihvatljiva za RH. Očekuje ozbiljan pismeni odgovor na prijedlog raskida ugovora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije