Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije poštovao zakon

Đuro Đaković mora platiti 22.000 kuna jer nije šutio o kupnji Ingre

vladimir kovačević
Ivica Galović/PIXSELL
29.07.2012.
u 17:32

O planovima i aktualnoj objavi namjere preuzimanja govorio je Vladimir Kovačević, predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga.

Đuro Đaković Holding mora platiti 22.000 kune kazne jer je prekršio Zakon o preuzimanju dioničkih društava, odlučila je Hanfa. Slavonskobrodska kompanija ogriješila se o zakon predstavljajući javnosti detalje preuzimanja Ingre iako to nije smjela napraviti.

Hanfa je zaključila da je Đuro Đaković na internetskoj stranici Zagrebačke burze 16. srpnja 2012. godine dao obavijest da je njegov Nadzorni odbor dao suglasnost upravi za objavu namjere dobrovoljne ponude za preuzimanje Ingre.

Time je za holding nastala zakonska obveza objavljivanja ponude za preuzimanje Ingre, a tada je ponuditelju i osobama koje s njim djeluju te članovima uprave i Nadzornog odbora ciljnog društva zabranjeno svako drugo komuniciranje s javnošću.

No u Đakoviću nisu šutjeli o tome, nego su se raspričali na sve strane što je primijetila i Hanfa. Tako je ta agencija utvrdila da je nakon nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Ingre održan briefing za novinare na kojemu je o planovima i aktualnoj objavi namjere preuzimanja govorio Vladimir Kovačević, predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga. On je usto i dao intervju na tu temu.

>>Đuro Đaković preuzima Ingru i širi biznis na stranim tržištima

Ključne riječi

Komentara 6

AL
alapača
21:14 29.07.2012.

hhahahahahah tko određuje tako glupo niske kazne?

MS
mare_split
21:23 29.07.2012.

Padajte' na ovu PODMETUTU podvalu! Sve je učinjeno u dogovoru s Gazimirovom 'vladom' kako bi se 'narod' - primirio, jer je kupnja Ingre zapravo smrt Đure i spašavanje MRTVACA koji će glave doći Đuri! ... Trikovi kokošinjara odavno su prozirno NIŠTA i velka šteta RH! Zbogom Đuro ... kome si 'obećan' (u 'paketu' s Ingrom?) .. za 1 kunu?

DU
Deleted user
22:37 29.07.2012.

Kod Ingre se potpisuju ugovori od 15€/sat a isplacuje se samo 8€/sat na bauštelama po europi. Ne znam koje betere je Đuro kupio te da li je upoznat sa ovom firmom koja posluje ispod svakog nivoa. porezna bi ih moralaa pročešljati, tu su milijuni nenaplaćeni, plus odštete radnicima... itd... ta firma se čuje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije