Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preuzimanje

Đuro Đaković preuzima Ingru i širi biznis na stranim tržištima

'ingra.6'
Ingra
16.07.2012.
u 21:35

Uz dobre reference, Đuro Đaković Holding računa i na razvijeni brend kojeg Ingra posjeduje na stranim tržištima.

Slavonskobrodski Đuro Đaković Holding preuzima zagrebačku Ingru! Nakon dobrih poslovnih rezultata posljednjih godina Đuro Đaković Holding d.d. obavijestio je Ingru, Zagrebačku burzu i HANFA-u o namjeri objavljivanja ponude za preuzimanje Ingre d.d.

Prema informacijama koje dolaze iz uprave slavonskobrodske tvrtke, dobrovoljnu ponudu za preuzimanje ĐĐ holding objavit će u zakonom propisanom roku, a cijena će biti izračunata kao ponderirani prosjek svih cijena dionica Ingre ostvarenih na burzi u posljednja tri mjeseca.

- Vjerujemo da je preuzimanje Ingre u našem najboljem dugoročnom interesu širenja na strana tržišta jer bi sadašnju ponudu mogli proširiti sveobuhvatnim inženjerskim uslugama. Ingra kao kompanija s velikim iskustvom ima odlične reference u upravljanju složenim projektima na stranim tržištima, posebno u programima koji su komplementarni proizvodnim kapacitetima Đure Đakovića, kaže predsjednik uprave ĐĐ Holdinga Vladimir Kovačević.

Uz dobre reference, Đuro Đaković Holding računa i na razvijeni brend kojeg Ingra posjeduje na stranim tržištima, a procjena je da bi dodavanjem sadržaja poput opreme i usluga u energetici, industriji i različitim infrastrukturnim programima, ponuda postala još konkurentnija na svjetskom tržištu.

Uprava slavonskobrodske tvrtke planira iskoristiti, smatraju poslovni analitičari, i sinergijski učinak koje bi preuzimanje donijelo, čime bi se otvorila nova i pojačala stara tržišta diljem svijeta za sve četiri poslovne divizije Đure Đakovića, posebno za programe borbene opreme i prometa. Ingra je desetljećima bila prisutna na tržištima Bliskog istoka, Afrike i Azije, a u posljednjih pedesetak godina opremila je stotinjak objekata iz područja energetike, ali i oko 700 objekata poput bolničkih kompleksa, mostova, turističkih kompleksa i cesta i tridesetak zemalja diljem svijeta.

Veza Đure Đakovića i Ingre također ima dugu tradiciju jer su upravo slavonskobrodski montažeri u okviru Ingre osamdesetih godina prošla stoljeća radili velike poslove na hidrocentralama i cementarama u Iranu i nizu zemalja Bliskog istoka. Iako se Ingra već neko vrijeme nalazi u poslovnim teškoćama koji su kulminirali sada već dvomjesečnom blokadom računa ove zagrebačke tvrtke, Đuro Đaković Holding smatra kako to nije nepremostiva zapreka za oporavak.

- Ingra je već nekoliko godina u ozbiljnim poslovnim problemima, no mi smo odlučili preuzeti rizik jer imamo viziju i snage pomoći Ingri.Vjerujemo da će vjerovnici i dioničari Ingre to prepoznati i prihvatiti kao jedini izlaz iz ove teške situacije u kojoj se Ingra našla, kazao je predsjednik uprave ĐĐ Holdinga Vladimir Kovačević.

Komentara 9

ZE
zelpet
23:20 16.07.2012.

mislim da bi trebao odnosno mogao biti plus

DU
Deleted user
23:22 16.07.2012.

Ingra ne plaća uredno porez... puno se pere novca... ljudi kao i firme koje rade za Ingu su nezadovoljni... lopovska posla... Treba im nataknuti njemačku poreznu upravu za vrat...

UK
Ugo Kajvez
21:48 16.07.2012.

Dalje ovo dobro ili ne, vidjet će se sutra 17.07. po vrijednostima dionice ingre i ĐĐ na burzi ..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije