Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okrupnjavanje

Centar banka bacila oko na manje konkurente

markotić, biondić
Marko Lukunić/PIXSELL
20.12.2011.
u 19:03

Aktiva je Centar banke oko 1,7 milijardi kuna, a pripajanjem s Kovanicom bila bi tri milijarde kuna

Centar banka pregovara s nekoliko malih banaka o mogućem pripajanju i spajanju, što je u skladu sa strategijom širenja i okrupnjavanja banke na domaćem tržištu, kazao je predsjednik uprave Centar banke Ivo Markotić u utorak na otvaranju četvrte poslovnice te banke u Zagrebu, piše Poslovni dnevnik.

U pregovorima se najdalje otišlo s varaždinskom Bankom Kovanicom, koja je u vlasništvu talijanske Cassa di Risparmio di San Marino, s kojom je potpisano pismo namjere o pronalaženju mogućnosti pripajanja Centar banci, rekao je Markotić. Predsjednik uprave nije želio kazati s kojim se bankama još pregovara.

Većinski vlasnik Centar banke Dragutin Biondić kazao je kako ti procesi nisu brzi, objektivno ne mogu trajati manje od dvanaest mjeseci.

Aktiva Centar banke na kraju rujna iznosila je 1,7 milijardi kuna (0,42% ukupne aktive banaka u RH). Pripajanjem s Kovanicom nova bi banka imala aktivu od oko tri milijarde kuna, navode iz Centar banke.

Ključne riječi

Komentara 1

CE
Ceca
11:24 22.12.2011.

Kad bi pripojila i baknu kradušu bila bi vjerojatno najveća banka u zapadnobalkanskoj republici regiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije