Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MERCEDES CLS

Zanosan križanac sportskog kupea, limuzine i karavana

Mercedes CLS
Foto: mercedes
1/4
02.07.2014.
u 16:45

Nova višesnopna LED tehnologija omogućuje široko osvjetljenje kolnika

Karavani već dugo nisu samo automobili u koje je važno samo nagurati što više prtljage, već su dizajnerski vrlo privlačni. No, Mercedesova karavanska izvedenica četverovratnog kupea CLS-a ipak je nešto posebno. Iako je CLS Shooting Brake predstavljen tek prije dvije godine i njega je Mercedes osvježio prilikom “redovnog” redizajna svoje kupe-limuzine. Dakako, promjene su izvedene i na CLS Coupé modelu.

Osim “zatezanja bora” - čime su CLS modeli postali još dinamičniji - najveća novost dolazi u svjetlosnom sustavu. Oba modela sada dolaze s prednjim svjetlima u LED tehnologiji u serijskoj opremi, dok su kao opcija dostupna LED prednja svjetla s višesnopnom tehnologijom (multibeam tehnologija), koja kombiniraju najbolje od današnjih rasvjetnih tehnologija i mogu optimalno automatski podesiti distribuciju svjetla u bilo kojoj prometnoj situaciji. Sustav koristi četiri kontrolne jedinice po vozilu, koje izračunavaju idealne svjetlosne zrake 100 puta u sekundi što uvijek osigurava široko osvjetljenje kolnika i ruba kolnika bez bliještanja u oči drugih vozača.

U ponudi su dva dizelska motora od 177 i 258 KS te dva benzinca sa 333 i 585 KS (AMG). Slabiji benzinac i dizelaš dolaze sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem dok jači dizelaš stiže sa 9-stupanjskim automatikom. Za AMG modele pripremljen je poseban sportski MCT automatski mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa. Cijene redizajniranih modela još nisu poznate. Za orijentaciju, trenutno dostupni CLS ima početnu cijenu od 590.000 kuna.

>> FOTO Mercedes CLA - novi najmanji coupe s četverim vratima

>> Sva je dinamika ovog atraktivnog coupea izražena kroz 122 konja

Komentara 1

Avatar targus
targus
22:40 02.07.2014.

od kad je Merc izbacio ove modele od prošle godine,..sa novim dizajnom,...potpuno sam promjenio mišljenje o ovoj marki. ...transformacija iz ružnog pačeta u labuda,...a ovaj shootingbreak je pun pogodak :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije