Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
noviteti

Uber osvježio usluge u Hrvatskoj, sad ćete moći naručiti vožnju i za nekog drugog

Foto: Uber Hrvatska
1/2
06.03.2023.
u 23:45

Uber Reserve omogućuje korisnicima platforme zakazivanje jednog ili više putovanja i do 30 dana unaprijed. Opcija funkcionira tako da putnik odabire točno vrijeme polaska, a vozač uvijek dolazi 5-15 minuta prije polaska. Svi podaci o vožnji, kao procijenjena cijena i informacije o vozaču, putnicima će biti vidljivi u trenutku zakazivanja vožnje te kasnije lako dostupni na popisu zakazanih vožnji.

Uber je u Hrvatskoj predstavio tri noviteta: Uber Reserve opciju zakazivanja vožnji unaprijed, opciju Guest Rides koja omogućuje naručivanje vožnji za nekog drugoga te redizajn aplikacije. Prva opcija, Uber Reserve, omogućuje korisnicima platforme zakazivanje jednog ili više putovanja i do 30 dana unaprijed. Dosad je ova opcija dostupna na području Stockholma, Amsterdama, Bruxellesa i Osla. 

Opcija funkcionira tako da putnik odabire točno vrijeme polaska, a vozač uvijek dolazi 5-15 minuta prije polaska. Svi podaci o vožnji, kao procijenjena cijena i informacije o vozaču, putnicima će biti vidljivi u trenutku zakazivanja vožnje te kasnije lako dostupni na popisu zakazanih vožnji. Reserve vožnje će se moći zakazati najkasnije dva sata, a najranije 30 dana prije termina polaska. Broj vožnji koje putnici zakazuju je neograničen.



Druga opcija, Guest Rides, korisnicima omogućuje da naruče putovanje za nekog drugog, čak i ako ta druga osoba nema aplikaciju. Vlasnik računa može pratiti status vožnje u svojoj aplikaciji dok gost-putnik prima sve bitne informacije putem poruka.  Da biste naručili vožnju za nekog drugog, unesite ime i telefonski broj te osobe i ona će dobiti tekstualnu poruku s imenom vozača, podacima o automobilu, brojem registarske pločice i kontakt podacima. U isto vrijeme, vozač će dobiti ime gosta putnika. Gost putnik i vozač mogu komunicirati bez vlasnika računa, putem poruka ili telefonskih poziva. 

Uber je najavio i prvo u nizu ažuriranja aplikacije koje će poboljšati i pojednostaviti sve vožnje i zahtjeve. Radi se o opcijama: Novi početni zaslon kroz koji je pojednostavljeno iskustvo. Također je dodana nova stavka "Usluge" preko koje se na jednom mjestu mogu pronaći sve dostupne vožnje. S novim "Activity Hubom" mogu se pratiti prošle i nadolazeće vožnje na jednom mjestu.

Veća razina personalizacije - nakon što se dodirne "Kamo?" na početnom zaslonu pojavit će se "Spremljena mjesta", a aplikacija će predložiti popis personaliziranih odredišta i vrsta vožnje na temelju preferencija, prošlih putovanja i najvjerojatnijih odredišta. Aplikacija će ponuditi personalizirane preporuke za načine planiranja i uštede, temeljene na navikama korisnika. 

Novi način praćenja vožnje na iPhoneu - aplikacija od sada podržava Live Activities i Dynamic Island, tako da korisnici iPhonea koji koriste iOS 16 ili noviji mogu jednostavno pratiti tijek vožnje uživo i primati bitne novosti kao što su podaci o vozilu, najnovije informacije o ETA (očekivanom vremenu dolaska) i status putovanja.

VIDEO: Sve o skupocjenom Mercedesu koji je ukraden umirovljeniku: Vrijedi od 200 do 300 tisuća eura

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije