Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU

Grubijan dovoljno uglađen za odlazak u kazalište

Jeep Renegade
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
21.02.2016.
u 17:00

Malom SUV-u američkih korijena talijanski je štih donio atraktivan vanjski dizajn, ali i zanimljivo uređenje interijera

Modelom Renegade Jeep je donio osvježenje u segment manjih SUV modela. Odmetnik i po nazivu (engl. renegade), u taj je segment uveo kako dizajnerske, tako i tehničke novine. U ovoj klasi vozila, naime, terenski izgled je tek šminka, većina proizvođača nudi samo izvedbe s pogonom na jednu osovinu.

Poželjna 4x4 opcija

U pravilu prednju. No, ipak postoji i određeni broj kupaca koji žele pogon na sva četiri kotača, pa je Jeep i kod modela Renegade ponudio opciju pogona na sva četiri kotača. Njegov sustav Selec-Terrain 4X4 ima četiri dostupna moda: automatski, za snijeg, pijesak i blato. Sustav automatski raspoređuje moment između dvije osovine. Tu je i robustan ovjes i izdašan razmak podnice od tla. Sve zajedno zadovoljit će i šminkere i one koji zaista uživaju u izletima izvan asfaltiranih prometnica.

Malom SUV-u američkih korijena talijanski je štih donio atraktivan vanjski dizajn, ali i zanimljivo uređenje interijera. Pažnju privlače brojni detalji. Naglašeni okviri oko otvora ventilacije, ručice mjenjača i prostora za odlaganje boca podižu dojam inače tamnih boja koje prevladavaju u putničkoj kabini. Zanimljivo osmišljen rukohvat suvozača - ugrađen u armaturnu ploču - inspiriran je legendarnim modelom Jeep Wrangler te naglašava terenske sposobnosti modela Renegade. Čvrst upravljač jako dobro leži u ruci, sjedala su udobna i ne umaraju. Iako smo najprije pomislili da je 5-inčni zaslon audiouređaja premalen, zapravo je sasvim praktičan i dovoljan.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Za cestu, ali i teži teren

Veći ekran možda bi čak djelovao prenapadno. Na malo veće i deblje nosače vjetrobranskog stakla lako se naviknuti, pa smanjeno vidno polje nije velik problem. To kompenzira povišen položaj sjedenja. Prostora ne nedostaje ni na stražnjoj klupi. Prtljažnik zapremine od 351 do 1295 litara dostatan je za mali SUV, a zahvaljujući pravilnom obliku potpuno je iskoristiv. Bez obzira ciljate li na automobil kojim ćete biti primijećeni, ili tražite sigirnost i sposobnost kako na cesti, tako i izvan asfalta, Renegade smatramo dobrim izborom. Već je u početnoj izvedbi dobro opremljen, a isprobana je izvedba - uz spomenutu početnu - u Hrvatskoj najprodavanija verzija modela Renegade. Za Renegade 2,0 JTD sa 140 konjskih snaga, u Longitude 4WD izvedbi, valja izdvojiti 225.156 kuna. Početna cijena ovog modela iznosi 189.308 kn.

>> Pravi tradicionalni Jeep u gradskoj izvedbi

>> Atraktivan poput Alfe, a čvrst i kvalitetan kao Jeep

Ključne riječi

Komentara 1

PU
pulizg
21:43 21.02.2016.

najruzniji auto koji sam vidio u zivotu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije