Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVIJESTIO HAPIH

S polica se povlači popularna čokolada, provjerite imate li je kod kuće

Pexels
24.01.2024.
u 16:26

Razlog za povlačenje čokolade je to što na hrvatskoj deklaraciji nije naznačeno da proizvod sadrži lješnjake kao alergen

S tržišta se povlači popularna čokolada njemačkog proizvođača Ritter sport, izvijestila je ove srijede Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. Radi se o čokoladnim kockama ''Sob'' od 83 grama, a HAPIH navodi kako su razlog lješnjaci, odnosno činjenica da na hrvatskoj deklaraciji on nije naveden kao alergen. Navedeni proizvod koji se povlači je oznake EAN: 4000417901200 / MAN: 2501364. 

''S obzirom da na proizvodu nije označen alergen lješnjak, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na isti dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja'', objašnjava HAPIH. 

Ovaj proizvod na tržište stavlja Müller trgovina, dok je proizvođač Alfred Ritter GmbH & Co. KG. O opozivu se oglasio i sam Müller.

''Molimo provjerite imate li navedeni proizvod te odmah prestanite s upotrebom u slučaju poznatih alergijskih reakcija na lješnjak! Povrat navedenog proizvoda moguć je u bilo kojoj Müller poslovnici. Plaćeni iznos bit će Vam vraćen i bez predočenja pripadajućeg računa. Za sva pitanja možete kontaktirati našu službu za kupce na tel. 01 /3700-100 ili na e-mail: info@mueller.hr'', javljaju. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Izraelska vojska objavila video koji prikazuje Hamasovu mrežu tunela

Komentara 1

YE
Yeah
19:37 24.01.2024.

Mogli su samo dodati na ambalaži da sadrži to i to. Sadrži li možda još nešto?? Ima li logo žabe koji je prešao u plavo-zeleni okrugli logo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije