Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAŽAVAJUĆI PODACI

Putujete u inozemstvo? Ovo su najopasnije europske zemlje za vožnju, visoko na listi je i Hrvatska

Šibenik: Motociklist ozlijeđen u prometnoj nesreći
Dusko Jaramaz/PIXSELL
24.03.2024.
u 12:28

Što se tiče najsigurnijih zemalja, studija je svrstala Norvešku na prvo mjesto jer je imala samo 21,38 smrtnih slučajeva na milijun stanovnika. Hrvatska je, pak, na popisu najopasnijih destinacija na visokom četvrtom mjestu.

Vignetteswitzerland.com analizirao je podatke Europskog vijeća za sigurnost prometa kako bi utvrdio koje zemlje imaju najviše smrtnih slučajeva na cestama na milijun stanovnika. Nakon analize brojki, tim je otkrio da je najopasnija zemlja za vožnju u Europi Rumunjska, gdje statistike za 2022. pokazuju 85,81 smrtni slučaj na milijun stanovnika. Ipak, to je pad od 10,26 posto u odnosu na 2012., u kojoj je bilo 95,62 smrtnih slučajeva na milijun stanovnika.

Druga najopasnija destinacija na popisu je Srbija s 82,65 poginulih na cestama na milijun stanovnika. Međutim, to je također još jedan značajan pad u usporedbi s podacima iz 2012., koji su pokazali da je zemlja imala 95,01 poginulih na cestama na milijun stanovnika. Pet najopasnijih zemalja za vožnju diljem Europe zaokružuju Bugarska na trećem mjestu sa 77,64 poginulih na cestama na milijun stanovnika, Hrvatska na četvrtom mjestu sa 71,20 i Portugal na petom, sa 62,30 smrtnih slučajeva na milijun stanovnika.

Što se tiče najsigurnijih zemalja, studija je svrstala Norvešku na prvo mjesto jer je imala samo 21,38 smrtnih slučajeva na milijun stanovnika, a slijedi je Švedska s 21,72 smrtna slučaja na milijun stanovnika. Ujedinjeno Kraljevstvo je na trećem mjestu najsigurnijih s 25,89 smrtnih slučajeva na milijun stanovnika.

Važno je upamtiti da nijedan od ovih podataka nije predstavljen da bi vas prestrašio. Umjesto toga, ovdje je da vas informira i podsjeti da se pridržavate lokalnih zakona kako biste bili sigurni tijekom vašeg putovanja, kao i svi oni koji se nalaze na vašem suvozačkom sjedalu. "S obzirom na to koliko je Europa povezana i koliko je lako putovati iz jedne zemlje u drugu, važno je znati o uvjetima vožnje u svakoj zemlji u koju putujete", rekao je MEWijnmalen, izvršni direktor Vignetteswitzerland.com, u priopćenju.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Teška nesreća na granici kod Stare Gradiške: Teretnjak naletio na 15-ak vozila, više ozlijeđenih

Šibenik: Motociklist ozlijeđen u prometnoj nesreći
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije