Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski kongres mobilne tehnologije

Predstavljen LG G6 prvi smartphone s podrškom za Dolby Vision

LG
Foto: Reuters
26.02.2017.
u 14:00

- Pola dana gledamo u ekran. Više vremena provedemo s mobitelom, nego s našim životnim partnerom. Korisnici danas ne traže samo najjači mobitel, nego onaj koji nudi i inovacije - rekli su LG-jevi čelnici

Korejska tvrtka LG Electronics predstavila je svoj novi najjači mobitel LG G6. Na Svjetskom kongresu mobilne tehnologije (MWC) LG je potvrdio većinu predviđanja, LG G6 stiže uvećanog zaslona (5.7 inča) u odnosu na prethodni 5.2-inčni LG G5. Novi model ima QHDzaslon sa rezolucijom od 2880x1440 piksela s omjerom slike 18:9 što je i jedanod glavnih posebnosti ovog smartphonea. Odmak od uobičajene 16:9 rezolucije trebao bi biti iskorak prema kompletnijem iskustvu multitasking korištenja uređaja, što je sve veća potreba korisnika.

- Pola dana gledamo u ekran. Više vremena provedemo s mobitelom, nego s našim životnim partnerom. Korisnici danas ne traže samo najjači mobitel, nego onaj koji nudi i inovacije. Mora postojati ravnoteža između glavnih značajki mobitela i novih tehnologija - izjavljivali su LG-jevi čelnici na predstavljanju novog flagshipa u Barceloni.

Najviše upiru nade u atraktivne multimedijske sposobnosti svoje nova uzdanice pa su se tako pohvalili da je njihov smartphone prvi s Dolby Vision podrškom, kao i podrškom za HDR 10 (High Dynamic Range) što bi trebalo omogućiti izuzetno kvalitetno iskustvo gledanja video sadržaja ultra visoke rezolucije.

Prethodni model je imao modularni dizajn, no dodaci baš i nisu zaživjeli pa nije čudno da je taj dio nestao u šestici. o, zadržan je dvostruka kamera. Jedna je tipična 13-megapikselna kamera s 1.8 otvorom blende dok je druga širokokutna, također s 13 megapikselnim senzorom. Kamera može snimati 4K videa. A selfie kamera ima 5 megapiksela.

LG G6 ipak nema novi najjači Qualcommov chip Snapdragon 835 jer je taj zbog partnerstva sa Samsungom prvo rezerviran za Galaxy S8 čija je premijar pak odgođena za kraj ožujka. Tako LG G6 pokreće stariji ali još uvijek aktualni Snapdragon 821.

Pojačana je baterija u odnosu na prethodni model pa šestica ima baterija kapaciteta 3300 mAh-a. Također, LG G6 je model koji konačno dobiva otpornost na prašinu i vodu (standard IP 68, što je u rangu Samsunga Galaxy S7). Podržava i wireless punjenje, no samo na američkom tržištu.

Hoće li ovo sve biti dovoljno da se LG ponovno vrati u ozbiljno nadmetanje s glavnim proizvođačima android smartphonea?

>> BlackBerry je ponovno u igri! Može li ovime vratiti slavu?

Komentara 2

SV
svesuper86
14:50 26.02.2017.

0 bodova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije