Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTSKA LIMUZINA

Porsche razmišlja o manjoj Panameri

porsche panamera
Porsche
16.01.2014.
u 09:41

Auto bi konkurirao Maserati Ghibliju i skupljim izvedbama BMW-a serije 5, Mercedesa E-klase i Jaguara XF

U Porscheu razmišljaju o izgradnji nove sportske limuzine koja bi u njihovoj ponudi bila ispod Panamere. Otkrio je to za Autocar glavni izvršni direktor Porschea Matthias Müller.

Porsche je nedavno predstavio SUV Macan, svojevrsnu umanjenu inačicu Cayennea, koja bi se u godini dana trebala prodati u 50.000 primjeraka. Porsche je na putu da ostvari cilj od 200.000 prodanih primjeraka do 2015. godine, tri godine prije nego što je planirano.

Porsche sada traži nove prilike za rast, a jedna od njih je nova limuzina koja bi konkurirala automobilima kao što su Maserati Ghibli i skuplje izvedbe BMW-a serije 5, Mercedesa E-klase i Jaguara XF.

- Iskreno govoreći, mogu reći da je ovo jedna od mnogih ideja koje imamo, da napravimo auto ispod Panamere. Ali bila bi to teška odluka jer je Porsche upravo napravio ogroman korak ulazeći u tržište s Macanom - ne samo razvijajući automobil, već i udvostručujući tvornički kapacitet, uključujući i izradu karoserija i bojenje. Bio je to ogroman napor za cijelu tvrtku - rekao je Müller.

Komentara 1

Avatar Sugar Kane
Sugar Kane
11:37 16.01.2014.

Što je iduće, porše u kategoriji fiat pande, ili smarta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije