Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITUNES

Johnny Cash mu donio 10.000 dolara gotovine

Johnny Cash
Arhiva VL
25.02.2010.
u 20:03

Louieju Sulceru iz Woodstocka bio je sretnik koji je okrenuo brojčanik na točno 10-milijarditu pjesmu

Johnny Cash donio je 10 tisuća dolara kasno u srijedu stanovitom Louieju Sulceru iz Woodstocka u Georgiji. On je bio sretnik koji je, naručivši skidanje pjesme Johnnyja Casha Guess Things Happen That Way iz iTunes Music Storea, okrenuo brojčanik na točno 10-milijarditu pjesmu iz najpopularnije internetske prodavaonice glazbe, TV-emisija i filmova.

U trenutku kada industrija koja komercijalno povezuje glazbenike i njihove potrošače optužuje sve i svakoga za krađu, pokazuje se da internetska trgovina otvorena od travnja 2003. godine posluje odlično, a posebno od listopada te godine otkako besplatni program iTunes postoji za Windowse. Sada ta internetska trgovina prodaje čak 70 posto sve internetske legalno prodane glazbe! To je krunski dokaz da tržište postoji, a kupci ne posežu za sumnjivim izvorima, nego plaćaju ako imaju priliku za kupovinu glazbe samo ako je način prodaje sukladan s vremenom u kojem živimo.
Zanimljivo, u mnogim zemljama, pa i u nas, plaća se dopunska cijena na prazne medije poput CD-a i DVD-a koja unaprijed idu na ime nelegalnim kopiranjem uskraćenih intelektualnih prava. Dakle, oni sami koji sličnu trgovinu nisu sposobni organizirati, kao da poručuju: kad ste im već unaprijed platili - kopirajte!

Igrom slučaja, 24. veljače je bio 55. rođendan Stevea Jobsa, suosnivača tvrtke Apple koja je, osim što je izumila osobno računalstvo, i preinačila način na koji se glazba sluša i kupuje, uspostavila najmasovniju internetsku trgovinu.

U povodu 10-milijardite skinute pjesme iTMS je objavio ljestvicu najprodavanijih singlova. Broj skinutih kopija i zarade koje su singlovi donijeli izvođačima/autorima nisu objavljeni.

1. I Gotta Feeling - Black Eyed Peas
2. Poker Face - Lady Gaga
3. Boom Boom Pow - Black Eyed Peas
4. I'm Yours - Jason Mraz
5. Viva la Vida - Coldplay
6. Just Dance - Lady Gaga & Colby O'Donis
7. Low - Flo Rida (feat. T-Pain)
8. Love Story - Taylor Swift
9. Bleeding Love - Leona Lewis
10.Tik Tok - Ke$ha
11. Disturbia - Rihanna
12. So What - P!nk
13. I Kissed a Girl - Katy Perry
14. Single Ladies (Put a Ring On It - Beyoncé
15. Hot N Cold - Katy Perry
16. Stronger - Kanye West
17. Live Your Life - T.I. (feat. Rihanna)
18. Hey There Delilah - Plain White T's
19. Right Round - Flo Rida
20. Party In the U.S.A." - Miley Cyrus
21. Don't Stop Believin' - Journey
22. Bad Romance - Lady Gaga
23. Use Somebody - Kings of Leon
24. Fireflies - Owl City
25. How to Save a Life - The Fray

Komentara 2

BA
BandaZG
18:28 27.02.2010.

Nisu njegovu pjesmu skinuli 10 milijardi puta, nego sve ukupno pjesama, samo što je baš njegova (možda) bila ta 10 milijardita. Očito si propustio sat u osnovnoj školi kad se učilo čitanje s razumijevanjem.

Avatar Glina74
Glina74
18:28 26.02.2010.

halo VEČERNJI LIST ili Vaš novinar pod imenom MAK našta te pobrkali milijarde i milione . kada bi bilo 10.000 000 000 to je zifra sa 9 nula a milion je 10.000 000 zifra sa 6 nula onda bi poo VEČERNJEM svaki stanovnik svijeta morao skinuti Johni Casha 1 1/2 puta ili ste mislili deset miliona a ne milijardi to je česta pojava kod VEČERNJEG da nije važno 3 nule manje ili više GLAVNO DA SMO BLANULI GLUPOST

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije