Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sad traži kupce

Ispunio si dječački san i napravio robota po uzoru na hollywoodsku zvijezdu

robot, ricky ma
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
01.04.2016.
u 17:39

Dizajner nije želio otkriti da je robot radio po uzoru na Scarlett Johanson, već je kazao kako mu je inspiracija bila jedna hollywoodska glumica

Više od 50.000 dolara i godinu dana potrošio je 42-godišnji Ricky Ma iz Hong Konga na prototip ženskog robota Mark 1. I ništa ne bi bilo neobično da robot nije rađen po uzoru na poznatu glumicu Scarlett Johanson

Dizajner nije želio otkriti da je robot radio po uzoru na Scarlett, već je kazao kako mu je inspiracija bila jedna hollywoodska glumica. No, brzo se otkrilo o kojoj je glumici zapravo riječ, čim je 42-godišnji Ma pokazao svoje djelo. 

Ricky Ma cijeli je život maštao o tome da napravi vlastitog robota, a na kraju je to i učinio priznavši kako ne poznaje nikoga tko iz hobija izrađuje ljudske robote. 

– Tijekom cijelog procesa puno me ljudi pitalo jesam li glup, znam li uopće kako ću je napraviti i znam li koliko mi novca treba za to – kazao je Ma koji se nada kako će pronaći investitore koji će kupiti prototip njegova robota. 

>> Nova zdravstvena djelatnica i humanoidni robot - upoznajte Sophiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije