Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oradian otvara novi ured

Hrvatski 'fintech' startup širi poslovanje na Afriku

 startup Oradian
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
25.01.2017.
u 07:00

Iz JAR-a će Oradian širiti posao sa softverom za banke i zadruge u zemlje središnje, južne i istočne Afrike.

Hrvatski “fintech” startup Oradian, nakon Filipina, otvara ured i u Južnoafričkoj Republici odakle će koordinirati razvoj poslovanja u zemljama središnje, južne i istočne Afrike. Tvrtka s pomoću “cloud” sustava za bankarstvo radi na financijskoj inkluziji u zemljama u razvoju.

Oradianov softver instafin omogućuje malim financijskim institucijama; manjim bankama, zadrugama i kreditnim unijama, da u oblaku prate svoje poslovanje i povezuje ih s potencijalnim klijentima s dna ekonomske piramide; malim i mikro poduzetnicima.

Udio u Oradianu nedavno je kupio Finance in Motion, jedan od vodećih svjetskih savjetnika za društveno korisno investiranje. Afrički ured tvrtke vodit će Natalie Baatjies, bivša direktorica za financijsku inkluziju na tržištima središnje i istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike u Visi.

>>Oradian za Afriku! Zagrebačka tvrtka među sto najboljih europskih startupova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije