Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO PIXEL

Napadaju iPhone: Google ima novu seriju mobitela s neograničenim kapacitetom za fotke i videa

google pixel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/17
04.10.2016.
u 19:15

Cijena Pixela kreće od 649 dolara na Google Storeu u SAD-u. Prednarudžbe kreću već danas u SAD-u, Australiji, Kanadi, Njemačkoj i Velikoj Britaniji

Google je danas predstavio niz novih uređaja, a najzanimljiviji je smartphone Pixel koji bi trebao konkurirati Appleovom iPhoneu, a riječ je o prvom smartphoneu koji je u potpunosti razvio sam Google.

Pixel dolazi s dvije veličine ekrana - 5 i 5,5 inča, a ima 32 ili 128 GB memorije, 4 GB RAM-a, procesor Qualcomm 821, kamere od 8 i 12,3 megapiksela... Uređaji su opremljeni novom verzijom Androida, Nougat 7.1, te virtualnim pomoćnikom Google Assistant. Cijena u SAD-u kreće od 649 dolara, a prednarudžbe kreću već danas u u SAD-u, Australiji, Kanadi, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Prodaja kreće 20. listopada.

Na prezentaciji su predstavljeni i pametni zvučnik s glasovnim mogućnostima Google Home, uređaj za virtualnu stvarnost Daydream View, router Google WiFi te uređaj za video streaming Chromecast Ultra.

U nastavku pratite tijek događaja:

19.17 – Cijena Homea je 129 dolara, uz što dolazi besplatna šestomjesečna upotreba YouTube Reda. Narudžbe u SAD-u kreću danas, a uređaji će biti dostupni 4. studenog.

19.15 – Ako već imate audiosustav kojim se želite koristiti, možete ga jednostavno povezati s Google Homeom.

19.00 – Google je danas također predstavio više detalja o Google Homeu, "pametnom" zvučniku s glasovnim mogućnostima koji bi trebao konkurirati Amazonovu Echou. Na prezentaciji je rečeno da Home prepoznaje glas najbolje u klasi, a ima i zvučnik koji postavlja novi standard. Korisnici od Homea mogu, na primjer, tražiti da im reproducira neku pjesmu ili ga zatražiti odgovore na različita pitanja.

18.57 – Google predstavlja i poboljšani uređaj za videostreaming, Chromecast Ultra. Malen je i kompaktan tako da se "skriva" iza televizora. Dostupan je od studenog po cijeni od 69 dolara.

18.55 – Predstavljen je i Googleov router WiFi. Cijena je 129 dolara, a moguće je naručiti i paket od tri komada za 299 dolara. Narudžbe kreću u studenom, a isporuke početkom prosinca.

18.52 – Daydream View i kontroler bit će u prodaji u studenom po cijeni od 79 dolara.

18.50 – Daydream nudi nova zanimljiva iskustva korištenja na poznatim platformama kao što su Street View (gdje na jednom mjestu postoji čak i mogućnost gledanja iz perspektive ovce) ili YouTube.

18.42 – Na redu je Daydream View, prve "Daydream ready" naočale za virtualnu stvarnost. Daydream je Googleova platforma za mobilnu virtualnu stvarnost visoke kvalitete. Daydream View izgrađen je od udobnih materijala, lagan je i jednostavan za korištenje, rečeno je na prezentaciji.

18.38 – Cijena je 649 dolara na Google Storeu u SAD-u. Prednarudžbe kreću već danas u SAD-u, Australiji, Kanadi, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

18.37 – Pixel dolazi u dvije veličine ekrana (5 i 5,5 inča), s tri boje, ima aluminijsko kućište... Zanimljivo je da je Google istaknuo kako Pixel ima ulaz za slušalice, što novi iPhone nema.

Foto: Screenshot Youtube

18.34Sabrina Ellis rekla je da Pixelova baterija može trajati 7 sati nakon samo 15 minuta punjenja. Nadogradnje se automatski instaliraju.

18.31 – Pixel ima stabilizator slike te ugrađen Google Photos koji omogućuje pohranu, organizaciju i dijeljenje svih fotki. Pixel ima najbolju kameru u klasi, rekao je Brian Rakowski iz Googleove ekipe za Pixel.

18.28 – Pixelova kamera dobila je ocjenu DxOMark od 89, najveću za bilo koji smartphone, rečeno je na prezentaciji.

18.26 – Assistant reagira na glasovne naredbe na različitim platformama. Na primjer, možete potražiti restoran na Google Mapsu i potom napraviti rezervaciju.

18.22 – Pixel je prvi telefon s ugrađenim Assistantom – rekao je Osterloh.

18.20Rick Osterloh, viši potpredsjednik za hardver, rekao je da hardver nije novo područje za Google, ali da sada predstavljaju najbolje od Googlea u novoj paleti uređaja.

– Mobiteli su najvažniji uređaji koje posjedujemo – rekao je Osterloh, predstavljajući Pixel.

– Sve je jednostavno i lako za korištenje. Volim kako ovaj telefon izgleda i kakav osjećaj pruža – rekao je Osterloh koji je bocnuo Apple rekavši da Pixel nema izbočenu kameru, što novi iPhone ima.

18.15 – Pichai je rekao kako je Assistant još u razvoju, ali da stalno uči i postaje sve bolji.

18.12 – Pichai je, govoreći o napretku na polju AI-a, spomenuo pobjedu Googleova računalna programa AlphaGo nad velemajstorima u igri goa ove godine. Naveo je nekoliko primjera daljnjeg razvoja AI-a nakon tog događaja, uključujući bolje automatsko opisivanje fotografije.

18.08 – Assistant je u promotivnom videu opisan kao korisnikov osobni Google.

– To je rana verzija zamisli o tome kako želimo izgraditi Google Assistant – rekao je Pichai.

18.05 – CEO Googlea Sundar Pichai rekao je da računarstvo ide prema umjetnoj inteligenciji (AI) te predstavio virtualnog pomoćnika Google Assistant.

– Bit će dostupan kada ga korisnici trebaju. Naš je cilj razviti osobni Google za svakog korisnika – rekao je Pichai.

18.00 – Na početku je prikazan skeč s likovima iz popularne serije Silicijska dolina:

>> I Google od danas nudi potpuno svoj smartphone

>> Google se videoklipovima uključio u borbu protiv ISIL-a

Komentara 4

Avatar AligatorXO
AligatorXO
20:08 04.10.2016.

Dobar, ja ga već godinu dana koristim.

JO
Jole1958
21:52 04.10.2016.

Pretjeruju sa tim cijenama, 70% mogućnosti i procesorske snage uopće nije potrebno. Mogu se kupiti solidni uređaji već za 2000 kn, ako ne i za manje.

Avatar think pink
think pink
21:08 04.10.2016.

vauuuu... novi mobitel!!! za popunjavanje praznih života.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije