Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITETI

Evo koji nas auti očekuju u 2017.: tržištem će vladati SUV-ovi i kompakti

VW Golf
Foto: VW
1/11
31.12.2016.
u 12:00

Na naše tržište u idućih 12 mjeseci stižu potpuno novi modeli Alfa Romeo Stelvio, Opel Crossland i Grandland, Seat Arona, Škoda Kodiaq, VW Arteon

Godina koju ćemo ubrzo ispratiti obilovala je novitetima, no 2017. bi ju trebala nadmašiti. Svi proizvođači tijekom iduće godine očekuju barem dva noviteta - bilo da se radi o potpuno novim modelima, novoj generaciji postojećih automobila ili o njihovim osvježenim izvedbama. O kojim će se novitetima najviše govoriti, dileme nema. Redizajnirani Volkswagen Golf izvana donosi tek blago izmijenjen izgled, no ispod lima promjene su veće. U Hrvatsku stiže u veljači. Ljeto će biti u znaku novog modela Arteona. Novi Polo očekuje se tijekom rujna, a u jesen bi trebao stići i Tiguan Allspace.

Novi Civic dolazi u proljeće

Hondin najvažniji ovogodišnji novitet deseta je generacija kompaktnog Civica. Stiže u proljeće, u izvedbama s 4 i 5 vrata te s dva potpuno nova turbo benzinska motora (1,0 i-VTEC i 1,5 i-VTEC). Tada se očekuje i posebna izvedba Jazza nazvana Spotlight. Tijekom zime gami bi se trebao pridružiti i dizelski Civic s peterim vratima.

Peta generacija Nissanove Micre niža je, šira i dulja od prethodnice. Prvi je to Nissanov automobil B segmenta s bogatom ponudom naprednih sigurnosnih tehnologija, koje se obično nalaze u većim autima. Primjerice, uključuju sustav za sprječavanje izlaska iz prometnog traka, prvi put u segmentu. Izdvaja se i inteligentni sustav kočenja u nuždi s prepoznavanjem pješaka.

U Alfa Romeo prodajne salone 2017. stiže SUV Stelvio, a Fiatovu će ponudu obogatiti Tipo hatchback i karavan, Fullback, 124 Spider i Talento.

U siječnju će se na hrvatskom tržištu početi prodavati obnovljeni Hyundai i10, a u proljeće stiže nova generacija kompaktnog i30 s peterim vratima. U jesen će stići sportski član obitelji i30 - prvi model iz Hyundai N-branda, RN 30. Karavanska izvedba Hyundaija i30 na hrvatskom se tržištu očekuje do kraja 2017. godine, a tada bi trebao stići i novi SUV Hyundai model (u B-SUV segmentu). Uz hibridnu i električnu verziju, sredinom2017. godine obitelj Ioniq modela bit će kompletirana predstavljanjem i plug-in hibridne verzije.

Iz Opela su za 2017. najavili čak sedam noviteta. Uz Insigniju Grand Sport - koja se u Hrvatskoj očekuje sredinom godine - stiže i njezina karavanska inačica Sports Tourer, kao i Insignia Country Tourer, te Karl Rocks i Vivaro Tourer Life. Stižu i dva crossovera: Crossland X i Grandland X. Crossland X stiže u jesen, a na tržištu bi trebao zamijeniti Merivu. Nešto veći Grandland pripadnik je C SUV segmenta, a motore će - zahvaljujući suradnji s francuskim proizvođačem - dijeliti s novim Peugeotom 3008.

Novi Peugeot Traveller i novi SUV 5008 stižu u proljeće 2017. U siječnju će se gama SUV modela 3008 dopuniti benzincem 1,6L THP 165 s mjenjačem EAT6, a 1,2L PureTech 130, također s mjenjačem EAT6 ali i sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dolazi mu u svibnju. Model 5008 osvaja novo područje – područje velikih SUV-ova sa sedam mjesta u segmentu C - a s međuosovinskim razmakom od 284 cm nameće se kao najprostraniji SUV u tom segmentu.

Dramatično promijenjen Ignis

Citroën Spacetourer i novi C-Elysée na hrvatsko tržište također stižu u proljeće. C-Elysée je dobio novi prednji kraj, 3D stražnja svjetla, nove boje karoserije, ali i tehnologije koje olakšavaju vožnju. Druga generacija modela Audi Q5 u prodaju će u prvom kvartalu 2017. godine. U Seatove prodajne salone već u siječnju stiže redizajnirani Leon, a u veljači se očekuje Leon Cupra. Njegov agregat s 300 KS i 380 Nm najsnažniji je motor u povijesti marke. Tijekom ljeta trebala bi stići nova generacija Ibize, a krajem godine potpuno novi SUV Seat Arona. U Škodinom je kalendaru veljača, točnije njezin kraj, rezervirana za osvježenu Octaviu. Mjesec kasnije trebao bi stići Kodiaq. Redizajnirani Rapid i Rapid Spaceback očekuju se u lipnju, dok u listopadu dolazi novi Yeti.

Novi Mercedes E 63 AMG stiže već u siječnju, a mjesec kasnije očekuje se GLC Coupe 200. Smart Electric Drive na naše tržištu stiže u ožujku, a tada Mercedesu dolazi i novi E Coupe, zatim E 220 d 4M, novi GT Roadster i GT-R, redizajnirani GLA. Lipanj će biti u znaku izvedbe E 350 d 4M. Novitetima bogat rujan u Mercedesove salone donosi S i S Maybach, E Cabrio, GLC 63 AMG i 63S AMG, GLC Coupe 63 AMG i 63S AMG.

Tijekom proljeća ili ljeta japanska bi Mazda na tržište trebala uvesti novu generaciju SUV modela CX-5. U drugom kvartalu 2017. Ford očekuje novu Fiestu, a Infinitiju stiže Q60.

U proljeće će Renault našem tržištu ponuditi električna vozila Zoe, Twizy i Kangoo ZE. U lipnju očekuju novu izvedbu Captura, a na jesen novi Koleos. Redizajnirani Dacia Dokker, Dokker Van i Lodgy stižu u ožujku, a u travnju će Duster dobiti EDC mjenjač - prvi u Dacijinoj gami.

U Suzukijeve prodajne salone značajno drukčiji novi Ignis trebao bi stići u ožujku, a novi Swift u lipnju ili sprnju.

Veljača je u Toyoti rezervirana za novu generaciju Priusa Plug-in. U travnju će ponuditi posebnu seriju Auris Black edition te novi Proace Verso. Limitirana serija modela Aygo x-cite 4 dolazi u svibnju, kao i ozbiljnije redizajnirani Yaris. Modelima RAV4 i GT86 u rujnu će biti dotjerana oprema, a isto u studenome čeka Yarisa, Aurisa, Avensisa i Priusa. Redizajnirani Land Cruiser u salone stiže u listopadu.

Volvo u ožujku očekuje prve primjerke modela V90 Cross Country, a u rujnu bi u Hrvatsku trebao stići novi Volvo XC60.

>> 'Pa stvarno je isti Cactus!' Novi C3 privlači SUV izgledom

Komentara 2

HA
hacker
14:16 31.12.2016.

Potpuno nevažno koji automobili stižu na HR tržište, vlada je ogromnim trošarinama zapečatila domaće tržište novih automobila koji će 2017 biti nedostupni večini građana HR... Zbog nerazumne politike domaćih političara pogoršat će se sigurnost u prometu kao i ekologija zbog sve veće starosti vozila HR građana...

MA
max
12:54 31.12.2016.

uff kako je ružan skodin SUV... pravi njemacki dizajn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije