Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Golf R400

Brutalan Golf sa 400 konja do stotke dolazi za 3,9 sekundi

VW Golf R400
Foto: Volkswagen
1/4
28.04.2014.
u 13:43

Najsnažniji i najbrži Golf u povijesti zasad još ne ide u serijsku proizvodnju. Premijerno je predstavljen u Pekingu

Brutalno. I gotovo nevjerojatno zvuči da je Volkswagen iz istog bloka motora, 2-litrenog TSI turbobenzinca koji u sportskom modelu GTI razvija 220 KS, uspio izvući čak 400 konja. To je čak 100 konja više od supersportskog Golfa R. Zasad se radi o konceptu, prigodno nazvanom R400, koji je premijerno izložen na Salonu automobila u Pekingu.

Tajna R400 je u dorađenim turbo punjaču koji osim povećanja konja donosi i 70 Nm više, pa je najveći okretni moment gotovo kamionski – 450 Nm. Za prijenos snage na sva četiri kotača (4Motion pogon) zadužen je šeststupanjski DSG mjenjač s dvije spojke. Golf R400 do stotke ubrzava za 3,9 s, sekundu brže od “običnog” R modela, a maksimalna brzina je s elektronski ograničenih 250 km/h povećana na 280 km/h.
Masa je ostala ista kao kod R modela, ali je karoserija 20 mm šira s obje strane, a posebno atraktivno izgledaju prošireni blatobrani. Sportska sjedala su presvučena kožom i alcantarom, a obilato je u unutrašnjosti korišten i karbon. Straga dominira difuzor iz kojeg vire dvije središnje postavljene is­pušne cijevi. Volkswagen je objavio da je Golf R400 za sada još samo koncept.

>> Najpopularniji Volkswagenov model slavi četrdeseti rođendan

>> GTE je Golf s dva motora - benzinskim i električnim

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije