Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTSKI KABRIO

Audi S3 Cabriolet - 300 konja i ubrzanje od 5,4 sekundi

Audi S3 Cabriolet
Foto: Audi
1/5
20.02.2014.
u 09:44

Početak prodaje predviđen je za ovo ljeto, a početna cijena u Njemačkoj će biti 48.500 eura

Audi je uoči auto-salona u Ženevi predstavio sportsku verziju kabrioletskog A3 - S3 Cabriolet.

Četverosjed sa sklopivim krovom opremljen je dvolitrenim turbo motorom TFSI koji razvija 300 konjskih snaga i 380 Nm okretnog momenta, a troši 7,1 litara goriva na 100 km.

Auto ima trajnim pogonom na sva četiri kotača quattro. Najveća brzina je elektronički ograničena na 250 km/h, a auto do 100 km/h stiže za 5,4 sekundi.

Za sklapanje mekog krova potrebno je 18 sekundi, a moguće ga je sklopiti i u vožnji, do brzine od 50 km/h. Auto je opremljen aktivnim sustavom koji u slučaju prevrtanja štiti putnike.

S3 se od obične verzije izvana razlikuje po aluminijskim detaljima i redizajniranim branicima, uključujući i sivi difuzor unutar kojega se nalaze četiri ispušne cijevi. Interijer je u potpunosti izveden u crnoj boji. U Audiju tvrde da čak i na stražnjim sjedalima ima mjesta za dvije odrasle osobe.

Prtljažnik ima 285 litara obujma, što se može povećati spuštanjem stražnjih sjedala. Kada je krov spušten obujam pada na 245 litara.

Početak prodaje predviđen je za ovo ljeto, a početna cijena u Njemačkoj će biti 48.500 eura.

Foto: Audi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije