Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI PREDSTAVLJANJA

8 stvari koje trebate znati o novom iPhoneu

iPhone
Foto: ilustracija
08.09.2014.
u 10:05

Apple je tvrtka koja iznosi vrlo malo ili nimalo službenih informacija o svojim budućim uređajima, no unatoč tome već je dugo poznato mnogo detalja o novom iPhoneu

Za sutra u 19 sati po našem vremenu Apple je najavio novi događaj. Iako iz tvrtke nisu naveli što će predstaviti, najvjerojatnije će biti riječ o novom iPhoneu, i to prvom koji će imati dvije različite veličine ekrana, oba veća od dosadašnjih. U medijima se također nagađa da će Apple predstaviti i prvi pametni sat, mogućeg imena iWatch.

Apple je tvrtka koja iznosi vrlo malo ili nimalo službenih informacija o svojim budućim uređajima, no unatoč tome već je dugo poznato mnogo detalja o novom iPhoneu, a internet je preplavljen špijunskim fotografijama uređaja. Iako nećemo biti sigurni jesu li te informacije točne sve dok Tim Cook sutra ne iziđe na pozornicu i predstavi što već ima za predstaviti, neke stvari ipak možemo pretpostaviti s velikom vjerojatnošću.

Ovo je osam stvari koje biste trebali znati o novoj generaciji Appleova smartphonea prema The Vergeu:

1. Vjerojatno će biti predstavljeno više od jednog novog iPhonea

Prema informaciji koja se provlači kroz većinu glasina o novom iPhoneu, Apple će predstaviti dva uređaja različitih veličina, a prema većini izvora riječ je o zaslonima od 4,7 i 5,5 inča. Prema špijunskim fotografijama, novi uređaji bit će zaobljeniji i najtanji do sada.

2. Mogao bi biti skuplji

Analitičar Peter Misek tvrdi kako Apple pregovara o podizanju cijene osnovnog modela za 100 dolara, na 299 dolara s dvogodišnjim ugovorom. Teleoperateri zasad se protive inicijativi, no novi iPhone mogao bi biti veliki hit, što bi Appleu moglo dati više moći u pregovorima.

3. Manji model vjerojatno će prvi biti pušten u prodaju

Apple navodno ima problema s proizvodnjom većeg modela, što bi moglo odgoditi puštanje u prodaju do početka 2015. godine. Oba modela najvjerojatnije će biti predstavljena u isto vrijeme, sutra.

4. Vjerojatno će se zvati iPhone 6

Ovo možda izgleda logično, no Apple je uređajima znao davati i nepredvidive sufikse umjesto brojeva, kao što su Air, Mini ili Pro. Prema nekim informacijama veći model mogao bi se zvati iPhone Air zbog vrlo tankog profila, a prema nekima uređaji bi mogli dobiti nazive 6 i 6L.

5. Mogao bi imati vrhunsku novu kameru

Apple je uvijek mnogo ulagao u poboljšanje kamera. U idućoj verziji aplikacije za snimanje navodno je Super Resolution Mode, a Apple je podnio i zahtjev za patent za posebnu vrstu stabilizacije slike koja navodno povećava veličinu piksela.

6. Bit će i novčanik

Prema brojnim informacijama Apple će ugraditi vlastiti sustav za mobilno plaćanje u Passbook i tako krenuti u bitku protiv Google Walleta, PayPala i ostalih. Sustav će navodno koristiti NFC, što znači da bi mogao raditi s brojnim postojećim terminalima za plaćanje.

7. Imat će novu verziju iOS-a

Apple je ovog lipnja najavio iOS 8, a prema dosadašnjem iskustvu novi iPhone bit će isporučen s novim operativnim sustavom. Glavna je nova značajka usluga HealthKit koja bi se trebala koristiti mnogim senzorima kojima je novi uređaj navodno opremljen. Siri bi također trebala biti poboljšana.

8. Mogao bi raditi s iWatchem

Prema nekim informacijama iWatch bi se mogao sinkronizirati s novim iPhoneom putem NFC-a. Na  Appleov pametni sat gleda se više kao na uređaj koji radi s iPhoneom nego kao na samostalnu jedinicu.

Ključne riječi

Komentara 6

TM
tony_montana
10:51 08.09.2014.

i-pušiona 6 za i-pušače

PE
Pemzla
10:36 08.09.2014.

Jel već netko raširio šator ispred kojeg T-centra?

Avatar SMECHAR
SMECHAR
12:27 08.09.2014.

Dizajn čisti copy / paste HTC i to nije loše, naprotiv vjerujem da će to biti napravljeno vrlo solidno. Najveći problem je iOS dakle operativni sustav koji je teška banana i relikt prošlosti. To je osnovni razlog zasto nikada ne bi uzeo taj dječji mobitel ili mobitel za stariju populaciju. iPhone je past tense.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije