Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Poštivanje normi'

Vučić: Srbija neće imati neprijateljski stav prema Rusiji

aleksandar vučić
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
22.03.2014.
u 20:15

- Srbija je na putu prema EU, ona poštuje svoje obveze, ali neće imati neprijateljski stav prema Rusiji - rekao je Vučić

Prvi dopredsjednik srpske vlade i izgledni premijer nove srpske vlade, Aleksandar Vučić danas je u Beogradu izjavio kako je "Srbija uvijek bila i je za poštivanje međunarodnih normi i teritorijalnog integriteta zemalja, ali i dodao kako Srbiji "predavanja o tome ne mogu držati oni koji su lagano zgazili teritorijalni integritet Srbije", prenosi beogradski Blic.

- Srbija je na putu prema EU, ona poštuje svoje obveze, ali neće imati neprijateljski stav prema Rusiji i to je sve što mogu u ovom trenutku reći izjavio je Vučić pojašnjavajući kako će Srbija "pokušati zaštiti svoje interese i imat će odgovoran odnos prema svom narodu i teritoriju i zato njen stav prema situaciji u Ukrajini mora biti balansiran, odgovoran i ozbiljan".

- Za koju politiku mislite da bi bila bolja. Hoćete da uvedemo sankcije Rusiji, kažemo da podržavamo narušavanje teritorijalnog integriteta, čime bismo se odrekli Kosova, ili da okrenemo leđa Europskoj uniji - upitao je Vučić novinare komentirajući novinska nagađanja zadnjih dana o sastavu buduće vlade i utjecaja stranih sila, primjerice Moskve. On je rekao kako vlada mora raditi kao jedan tim i "to neće biti ni ruska ni njemačka vlada, već srpska, koja će voditi računa o interesima građana Srbije".

>> Vučić u Moskvi na liječničkom pregledu ili političkom dogovoru?

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar tajar
tajar
22:18 22.03.2014.

Ako je Milanoviću svejedno što je "netko tamo 1990 govorio u Glini¨, zašto bi se Vučić trebao ispričati i kome?

Avatar Joja
Joja
20:29 22.03.2014.

ha, pa briga Rusiju i EU za jednu srbiju, bolje bu mu bilo da se isprica Hrvatskoj za laprdanje u Glini 95.

ZA
zavrzlama
10:34 23.03.2014.

Bravo Vucicu, mi u Rvackoj svi smo za tebe !!!!!!1

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije