Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef srpske diplomacije:

'Srbija se žalila zbog izgreda nad Srbima u Hrvatskoj'

Ivan Mrkić
Goran Stanzl/PIXSELL
03.12.2013.
u 15:20

- Nakon serije ne samo izgreda, već jako ružnih događaja u Hrvatskoj mi smo napravili registar svega toga što nikako ne služi na čast počiniteljima - pojasnio je Mrkić

Šef srpske diplomacije, Ivan Mrkić potvrdio da je Srbija izvijestila zemlje u kojima ima diplomatska predstavništva o izgredima protiv Srba u Hrvatskoj, doznaje agencija Tanjug.

- Nakon serije ne samo izgreda, već jako ružnih događaja u Hrvatskoj mi smo napravili registar svega toga što nikako ne služi na čast počiniteljima - pojasnio je Mrkić dodajući kako "Srbija čini sve kako bi pomogla svom narodu u toj zemlji". Ministar vanjskih poslova Srbije je objasnio kako je taj registar "pretočen u popis, neku vrstu dokumenta koji je cirkularno dostavljen praktički svim zemljama gdje postoje naša diplomatska predstavništva, a i onim gjde smo na nerezidencijalnoj osnovi tako da su sve vlade svijeta upoznate s našim stavom i s tim događajima".

Mrkić tvrdi kako je uslijedilo "obilje reakcija i naravno da se nitko ne može suglasiti s takvim ponašanjem". Dodao je da je Srbija u stalnom kontaktu s hrvatskom vladom koja "i sama pokušava svijetu se ne profilirati s takvim događajima, posebice s onim koji potpuno podsjećaju na vrijeme ustaštva i najgoreg vremena u odnosima između dva naroda". - Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo našem narodu, ali to radimo na način za koji smatramo da će biti učinkovit, a ne jeftino popularan - rekao je za Tanjug Ivan Mrkić.

>>U Srbiji samo 2 posto ispitanika misli da je JNA bila okupator u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 19

AR
argonaut11
16:40 03.12.2013.

Na ovako nešto normalne zemlje uskraćuju gostoprimstvo,povlače veleposlanika i takvom susjedu zatvore vrata...srbija je previše zla napravila RH da bi još i takva podmetanja od njih trpili.Neka se igraju tužibaba s nekim drugima.

BU
burza
18:15 03.12.2013.

A nasa vlada i predsjednik sute e nece svoj protiv svoga

PA
patria
16:46 03.12.2013.

A svi se naravno još uvijek sjećamo i rezolutnih osuđujućih izjava Zorana Milanovića i Vesne Pusić kao reakcije na nedavne neprihvatljive izjave Tomislava Nikolića. Ili ipak ne baš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije