Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNO Očuh romske nacionalnosti zlostavljao dvanaestogodišnjakinju u Živinicama

Očuh silovao pa prodao djevojčicu

03.11.2008.
u 23:00

Šokantna priča o dvanaestogodišnjoj Romkinji, koju je otac silovao, i potom prodao osamnaestogodišnjaku za tisuću maraka potresla je javnost u BiH, ali i šire.

Policijska provjera
Po nalogu županijske tužiteljice Dijane Milić, policija u Tuzli, Živinicama i Kladnju provjerava prijavu prema kojoj je u noći na subotu silovana dvanaestogodišnja Romkinja B. A. iz Živinica, a nakon toga je iste noći prodana osamnaestogodišnjem B. F. iz Kladnja, također romske nacionalnosti. Slučaj je prijavila B.A. majka nesretne djevojčice koja je policiji ispričala kako je silovatelj njen nevjenčani suprug tridesetpetogodišnji S. E., također Rom.

On je malodobnicu odveo na skrovito mjesto u blizini autobusne stanice u Kladnju, gdje ju je silovao, a nakon toga je A.B. u Kladanj prodao poznaniku B.F. za 1.000 maraka, u čijoj kući je iste večeri djevojčica pronađena.

Navodno je B.F. ponovno prisilio na seksualni odnos. Iako nije rijetkost da Romkinje vrlo mlade budu prisiljene na seksualni odnos, ovaj slučaj šokirao je javnost koja traži oštru kaznu za počinitelje kaznenih djela. U MUP-u Tuzlanske županije kažu da je djevojčica potvrdila prijavu svoje majke o silovanju i prodaji.

Pritvoren silovatelj
Županijska tužiteljica Dijana Milić dala je naredbu da se izvrši tjelesni i ginekološki pregled dvanaestogodišnje Romkinje, a nakon toga sasluša S. E. Polcija je preksinoć pritvorila nevjenčanog supruga i prijavila za kazneno djelo seksualnog odnosa s maloljetnicom. Na području općine Živinice djeluju dvije romske organizacije Romano Drom i Rom. Nužnost dviju organizacija je zbog toga što Romi na području Živinica žive na petnaest lokacija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije