Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRŠILI OBEĆANJE

Kasparov optužio BiH za izdaju jer ga nisu podržali za šefa FIDE-a

Gari Kasparov
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
30.07.2014.
u 11:45

Kasparov je uvjeren da je to rezultat lobiranja ruskog veleposlanstva u Sarajevu

Šahovski velemajstor Gari Kasparov danas je u otvorenom pismu optužio vodstvo Šahovske unije Bosne i Hercegovine za licemjerno ponašanje nakon što su prekršili obećanje i, u izboru za novog predsjednika Svjetske šahovske federacije (FIDE), umjesto za njega glasovali za sadašnjeg predsjednika Kirsana Iljumžinova, prenose Nezavisne novine. Kasparov, žestoki kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina, uvjeren je da je ta je podrška Iljumžinovu, koji je na čelu FIDE-a već 19 godina, rezultat lobiranja ruskog veleposlanstva u Sarajevu.

Kasparov ističe kako je dosad uvijek iskazivao simpatije prema BiH i solidarnost s njenim ljudima u ratu te ironično zaključuje kako je uspio barem u jednoj stvari koja se u BiH čini nemogućom - ujedinio je Srbe, Bošnjake i Hrvate u Šahovskoj uniji BiH u zavjeri da spriječe njegovu kandidaturu. Navodi da ga nije iznenadilo što ga nisu podržali srpski članovi Šahovske unije, no razočarali su ga muslimanski članovi.

  Sead Demirović, Nusret Čaušević i Kemal Osmanović, tri najuglednija člana muslimanske šahovske zajednice, koji su uz to bili i organizatori moje simultanke 1994. (u opkoljenom Sarajevu, nap. a.) u potpunosti su odgovorni za taj nemoralni čin  smatra Kasparov.

>> Gari Kasparov dobio hrvatsko državljanstvo

>> Gari Kasparov želi otvoriti Šahovsku akademiju u Opatiji

Komentara 5

DU
Deleted user
12:29 30.07.2014.

E, moj velemajstore, mi smo ih branili i hranili a na kraju nas optužiše za agresiju (doduše uz svesrdnu pomoć europskih hohštaplera i domaćih izdajnika). Dok god živiš u RH i lijepo o njoj zboriš, nećeš iz BiH dobiti podršku ni zašto.

SE
sestrićna
12:48 30.07.2014.

naravno..teško za skužiti..

NA
najpametniji
12:53 30.07.2014.

hvala ti Gari što si bio uz hrvatsku kada nam je bilo najteže i mi smo sada uz tebe.....čestitam ti na dobivenom hrvatskom državljanstvu i tvojoj odluci da živiš sa nama......bošnjaci i srbi su turskog nauka.....njihova simpatija je očita i to izgleda još nisi naučio....ali ima vremena još si mlad......pozdrav i sretno šampione.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije