Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekstremisti isis-a

Džihadisti novače u Srbiji za 'sveti rat'

Levant
Foto: ilustracija
28.08.2014.
u 10:53

Teroristi ISIS-a su u stalnom kontaktu s pristašama u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji

Prema saznanjima srpskih medija, dvije zapadne sigurnosne službe dostavile su srpskim vlastima informaciju da su ekstremisti iz Islamske države Iraka i Levanta (ISIS), koji u svom petogodišnjem planu imaju za cilj pokoravanje Srbije, na Kosovu i Sandžaku unovačili više od 20 ljudi koji su spremni na tom području u svakom trenutku povesti "sveti rat" tako što bi izvodili terorističke napade.

– Teroristi ISIS-a u stalnom su kontaktu s pristašama u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji. Svi oni dobili su nalog da budu spremni za akciju – izvijestili su zapadni obavještajci kolege u Srbiji.

– Prijetnje smrću koje su džihadisti iz terorističke organizacije ISIL u pismu uputili Srbima u veleposlanstvu u Damasku najvjerojatnije su potekle iz ogranka koji se zove Balkanska brigada, a u kojemu ratuju džihadisti iz Srbije – kaže Milovan Drecun, vojnopolitički analitičar, i upozorava kako prijetnje valja shvatiti ozbiljno jer ISIL ima kapaciteta ostvariti ih. Dodaje kako je vođa Balkanske brigada s Kosova, a njegov zamjenik iz Srbije, iz Sandžaka, i poznati su po svireposti jer "deru žive ljude".

Srpski šef diplomacije Ivica Dačić prije nekoliko dana izjavio je srpskim medijima kako srpske sigurnosne službe "sve prate i nema potrebe za panikom, ali valja svakoj prijetnji prići s dozom ozbiljnosti".

>> Džihadisti prijete srpskom veleposlanstvu u Siriji

>> Istraga protiv pet osoba balkanskih džihadista

Komentara 39

DO
downunder
11:27 28.08.2014.

Očito da Srbi nisu zaboravili svoje islamske pretke.

Avatar El Indio
El Indio
11:15 28.08.2014.

Kotramanovicu, ili daj ostavku ili nabavi avione kakve dolikuju obrani. Opet komsije najavljivaju sveti rat

Avatar pekarr
pekarr
12:10 28.08.2014.

oni su uvijek za neku šoru...sam da se nešto događa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije