Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“balkanski ratnik”

Darko Šarić na Obaminoj listi najtraženijih dilera

darko šarić
Foto: Arhiva VL
23.01.2014.
u 14:00

Steže se obruč oko crnogorskog narkobosa s hrvatskom putovnicom.

Američki predsjednik Barack Obama idućih će dana uvrstiti Crnogorca Darka Šarića na listu najvećih i najtraženijih narkodilera na svijetu.

– Ovaj potez znači da se kreće u konačan obračun sa Šarićem. To će značiti ozbiljne sankcije za njega, ali i za članove njegove obitelji, gdje god se nalazili. Njihova cjelokupna imovina bit će stavljena pod kontrolu. Osim toga, bit će im ograničeno kretanje sve dok se Šarić ne privede pred sud – rekao je neimenovani izvor za srpski Blic.

Vučićevo obećanje

Čini se da i Aleksandar Vučić, prvi potpredsjednik srpske vlade, o uhićenju Darka Šarića ima informaciju više. Najavljuje da je njegovo uhićenje pitanje dana te da očekuje rasvjetljavanje niza zločina koji su počinjeni u Srbiji.

I prijašnje analize američke DEA-e upućivale su na to da je riječ je o najjačoj grupi za krijumčarenje kokaina na europskom kontinentu. Razbijanje Šarićeva narkoklana počelo je prije pet godina akcijom “Balkanski ratnik“ koju je počela urugvajska policija u suradnji sa srpskom sigurnosnom agencijom BIA-om i američkom DEA-om.

Tada je, u listopadu 2009., zaplijenjeno više od dvije tone kokaina, a uhićeno je i više članova Šarićeve ekipe. Na jahti “Maui”, na kojoj se nalazio kokain, među članovima posade uhićen je i bivši radnik pulske Lučke kapetanije Anastazije Martinčić (37).

Svjedok pokajnik

Beogradska policija u isto je vrijeme uhićivala Šarićeve kompanjone koji su se zatekli u Srbiji, dok je tjeralica za Šarićem raspisana krajem siječnja 2010. godine.

Hrvatska javnost s posebnom je pažnjom koncem 2011. pratila šokantno otkriće da crnogorski narkobos posjeduje hrvatsku putovnicu na ime Tomislav Savatović izdanu 2007. u hrvatskom konzulatu u Tuzli, ispostavi Orašje, dok je osobnu iskaznicu na isto ime ishodio u listopadu 2010. u Policijskoj upravi zagrebačkoj u Petrinjskoj ulici u centru Zagreba.

Osim Šarića, krivotvorene hrvatske putovnice imaju, ispostavilo se, deseci njegovih suradnika poput Dragana Beljkaša, Borisa Labana, kao i Dragan Dudić Fric, Šarićeva desna ruka, likvidiran 2010. u Crnoj Gori, te Vitomir Bajić koji se u rujnu 2011. objesio u talijanskom zatvoru Como. Hrvatsku putovnicu imao je i Šarićev suradnik Draško Vuković, odnedavno svjedok pokajnik srbijanskoga tužiteljstva protiv Darka Šarića.

Komentara 2

Avatar imotska115
imotska115
14:53 23.01.2014.

I sad kad cope ovog drogasa sigurno ce biti kriva Hrvatska jer ima Hrvatsku putovnicu. Takvih ima puno koji se jos uvijek kriju pod nasim putovnicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije