Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uništeno gospodarstvo

BiH ide putem Argentine: Čekaju je bankrot i socijalni nemiri?

Sarajevo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
25.02.2014.
u 08:18

Mi u BiH idemo putem koji je Argentina prošla na putu do bankrota – rekao je ekonomski analitičar Zoran Pavlović.

Ekonomski stručnjaci iz BiH situaciju u državi, nakon nedavnih velikih prosvjeda i nereda, poistovjećuju sa stanjem u kojem se 2002. godine nalazila Argentina, piše Dnevni avaz.

– Naši političari zanemarili su činjenicu da se država mora ekonomski razvijati korištenjem vlastitih sirovina i ljudskog potencijala. Mi u BiH idemo putem koji je Argentina prošla na putu do bankrota – rekao je ekonomski analitičar iz Banje Luke Zoran Pavlović i dodao da bi volio kada bi se i u BiH pojavio netko kao što je u Argentini bio Nestor Kirchner, netko tko će državu povesti prema zaštiti domaće proizvodnje, većem zapošljavanju i dramatičnom smanjenju troškova i plaća administracije.

BiH potpuno prati trendove Argentine

– Bojim se da je naš politički sustav toliko kompliciran da nam ni 20 takvih političara, nažalost, ne bi pomoglo – kaže Pavlović. Direktor Ekonomskog instituta u Bijeljini Aleksa Milojević smatra da BiH potpuno prati trendove Argentine iz 2002. godine. – To su porast dugova i deficita, uništavanje gospodarstva, rast nezaposlenosti – rekao je Milojević.

Argentinski političari doveli su građane 2001. i 2002. godine do velikog siromaštva nakon čega su izbili neredi, a država je praktički bankrotirala.

>>BiH ima 14 vlada. Treba ih ukinuti 10 i ustrojiti državu s tri entiteta

>>'Milanović nije prepoznao najvažniji socijaldemokratski pokret u regiji'

Komentara 9

ZR
Zrakomlat
10:12 25.02.2014.

fazon, argentina se pre bankrota naoruzala do zuba i raskinula svaki odnos sa mmf i svetskom bankom, rekla im fuck off, ne vracamo vam ni cent, uz svoja bogatstva i resurse su opet stali na noge, kakve veze ima balija sa tim, ma nema dodirnih tacaka.

ZR
Zrakomlat
09:05 25.02.2014.

poredi babe i zabe.

Avatar njafio
njafio
12:33 26.02.2014.

BiH ide putem SFRJ, kakva Argentina kakve gluposti, čim prije se raspadne tim prije će se stanje normalizovati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije