Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje narkobosu

Darko Šarić: Još jedino za zemljotres nisam optužen

Darko Šarić
Foto: ''
1/2
24.03.2014.
u 10:53

Šarić je rekao da ga sada "izdržava država" te dodao kako želi pohvaliti zatvorskog kuhara

Na prvom pojavljivanju na Specijalnom sudu u Beogradu najveći balkanski narkobos Darko Šarić rekao je da se ne osjeća krivim ni po jednoj optužnici, ni po jednoj točki, javljaju mediji u Srbiji koji s velikim zanimanjem prate ovo suđenje.

– Sve je to jedna velika laž – rekao je u kratkom izjašnjenju o krivnji i dodao: "Još nisam optužen jedino za zemljotres", na što je "zaradio" opomenu suda uz upozorenje da "pazi što govori". U nastavku suđenja njemu i pripadnicima njegove kriminalne skupine, kada je govorio o osobnim podacima, Šarić je rekao da je državljanin Srbije.

– Ja sam srpski državljanin, ali su političari zbunili i mene. Imao sam još samo slovačko državljanstvo, ali ne znam imam li ga još – rekao je Šarić, a na pitanje suca što posjeduje od imovine, rekao je "više ništa". Na pitanje kolika su mu primanja, Šarić je rekao da ga sada "izdržava država" te dodao kako želi pohvaliti zatvorskog kuhara. Primio je sve optužnice koje su, kako kaže, u ćeliju morala unijeti dva zatvorska čuvara.

Narkobos Darko Šarić nedavno je uhićen, a "radio" je s kokainom na tone. Upitan je je li razumio što mu se stavlja na teret po čak šest spojenih optužnica u ovom postupku, pišu mediji u Srbiji najavljujući današnje prvo pojavljivanje pred Specijalnim sudom na kojem je nastavljeno suđenje njemu i pripadnicima njegove kriminalne skupine, koji se terete za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Europu 2008. i 2009.

Prva optužnica protiv Šarića podnesena je prije točno četiri godine zbog zapljene 2174 kilograma kokaina u urugvajskim vodama, a na tu optužnicu dodane su i tri kasnije podnesene protiv novih članova Šarićeve skupine.

Podnesena je i optužnica za transport i skladištenje 320 kilograma kokaina, koji je u rujnu 2008. zaplijenjen u Italiji. Optužnica podnesena u ožujku 2011. odnosi se na pokušaj krijumčarenja 1100 kilograma kokaina u Brazilu, kada je kokain isporučen kupcima u Nizozemskoj, ali je zaplijenjen. Još je nekoliko optužnica protiv Šarića i njegove skupine, poput one za pokušaj isporuke 2100 kilograma kokaina zaplijenjenog pokraj Milana, i posljednja iz listopada 2012. kad su 1725 kilograma kokaina prevezli iz Argentine u Španjolsku gdje su, prekrcavajući drogu u ribarske brodice radi daljnjeg transporta, uhvaćeni. U Tužiteljstvu za organizirani kriminal kažu da su sve optužnice, osim posljednje, spojene u jedinstveni postupak protiv Šarića.

>> Uhićen narkobos Šarić, ponudio predaju 24. veljače

Komentara 1

D1
d12345
16:18 24.03.2014.

Koga boli k.... za ovog srpskog kriminalca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije