Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi propis

Vozači, ova izmjena Zakona bi vas mogla zanimati!

Policijska kontrola
Foto: Ilustracija/ Hrvoje Jelavic/PIXSELL
03.05.2015.
u 09:02

Policija je uočila da je zakonska odredba o obveznom pregledu koju su ljetos uveli prekomjeran teret za građane te dobi

Devet mjeseci nakon što su zaživjele izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ponovno se ide u izmjenu tog zakona.

Za ljetos uvedenu odredbu po kojoj je zdravstveni pregled za vozače obavezan nakon navršene 65. godine života, sada se predlažu izmjene jer se ova odluka "pokazala kao prekomjeran teret za građane te životne dobi."

Da će obavezni liječnički pregledi osiromašiti kućne budžete, upozoravali su i Matica umirovljenika i Sindikat umirovljenika, ali MUP je još prije nekoliko mjeseci tvrdio da je zakonska izmjena opravdana.

Sada ipak kažu da nije pa predlažu da stariji od 65 godina na zdravstveni pregled trebaju samo u slučaju kada je takva obveza utvrđena liječničkom potvrdom na temelju koje im je vozačka dozvola bila izdana.

>> Vozači nakon 65. na pregled - Sposobni za rad, ali ne i za upravljanje vozilom!?

Komentara 71

JK
ja-kan
09:07 03.05.2015.

A čemu uopće služe zakoni? Evo jednog primjera. Prije par godina, u sklopu reforme pravosuđa, donesen je zakon po kojem nitko ne može biti sudac ako nije završio pravosudnu akademiju sada, kada se očekuje promjena vlasti i da bi see uhljebili stranački uhljebi iz ministarstva pravosuđa koji tu akademiju nisu završili ponovno se mijenja zakon kojim izmjenama se omogućuje da i oni koji nemaju pravosudnu akademiju mogu biti suci. Nažalost u hrvatskoj zakoni se donose isključivo radi zaštite pojedinih interesnih skupina povezanih s politikom, zato i jesmo tu gdje jesmo: iseljavanje, politička podobnost, uhljebljavanje, bijela kuga..... slobodno nadodajte....

DU
Deleted user
07:40 03.05.2015.

Još jedan primjer toga da oni koji predlažu i donose zakone žive u svojem paralelnom svijetu i da nemaju pojma u kakvim kukavnim prilikama živi narod. To je oblik otuđenja vlasti od onih kojima vladaju kakvomu bi se jako divio i sam K. Marx.

DU
Deleted user
09:23 03.05.2015.

Znam ljude koji imaju vozačku dozvolu bez ograničenja trajanja, a koji neki doslovno nemaju jedne ruke i voze neprilagođeni auto, zatim bez oka, daltonisti, tlakaši, sa psihičkim poremećajima... Svi su oni to stekli nakon što su dobili vozačke, međutim nitko im ne dira vozačke niti ih više pita za zdravlje. Apsurd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije